Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία παρουσιάζει από τις 3 Αυγούστου 2009 και μέχρι το τέλος του 2009 το δεύτερο μέρος της Συλλογής Στάθη το οποίο έχει ως θέμα τα θαλασσινά τοπία.
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών εμπλούτισε τη μόνιμη συλλογή του μέσω της δωρεάς της Αικατερίνης Αναστασιάδου, το γένος Στάθη. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε το 1992 και περιλαμβάνει 112 πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών.Μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης των απαιτούμενων χώρων για την έκθεση τους, οι πίνακες οι οποίοι αποτελούν τη Συλλογή Στάθη είναι προσιτοί στους επισκέπτες του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών από το Φεβρουάριο του 2009. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους, τα έργα χωρίστηκαν σε θεματικές κατηγορίες και εκθέτονται κατά ομάδες εναλλασσόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρώτο παρουσιάστηκε το μέρος της Συλλογής  εκείνο αποτελούμενο από καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από τη Σχολή του Μονάχου, όπως οι Γιώργος  Ροϊλός, Συμεών Σαββίδης, Απόστολος Γεραλής.

Στο δεύτερο μέρος, όπου συγκεντρώθηκαν τα έργα τα οποία έχουν ως θέμα τα θαλασσινά τοπία, παρουσιάζονται  οι υδατογραφίες των: Βικέντιου Μποκατσιάμπη (Τοπίο της Κέρκυρας),  Άγγελου Γιαλλινά  (Τοπίο της Κέρκυρας, Κέρκυρα: Ποντικονήσι), Αιμίλιου Προσαλέντη (Καράβια) , Συμεών Σαββίδη (Παραλία Θεσσαλονίκης) και οι ελαιογραφίες των: Βασιλείου Χατζή (Στο Κατάστρωμα, Αραγμένο Καράβι), Νικόλαου Οθωναίου (Γυναίκες στα βράχια της θάλασσας), Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (Κορίτσι στην παραλία Φαλήρου, Φωτογράφος) Βάσου Γερμένη(Βάρκα σε Λιμάνι), Βασιλείου Μαγιάση (Ακροθαλασσιά). Δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κοσμάς Στάθης ήταν θαλασσογράφος, παρουσιάζονται δυο ελαιογραφίες του, το Αραγμένο Καράβι, όπου αντιγράφει την ομότιτλη θαλασσογραφία του Βασιλείου Χατζή  και το ιμπρεσσιονιστικό έργο Καΐκια.