Η γκαλερί Follow your Art στα Κύθηρα παρουσιάζει την έκθεση της Μαριάννας Κατσουλίδη και της Αφροδίτης Σεζένια, με τίτλο Θάλασσα Κυθήρων.

Με έμπνευσή τους το νησί των Κυθήρων όπου παραθερίζουν σχεδόν κάθε καλοκαίρι, η Μαριάννα Κατσουλίδη και η Αφροδίτη Σεζένια δίνουν εικόνα σε στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη τους: μια βόλτα στην παραλία, ένα παιχνίδι στην αμμουδιά και στη θάλασσα, μια εξερεύνηση.

Ο άνθρωπος και η σχέση του με τη φύση αποδίδεται από τη Μαριάννα Κατσουλίδη με λαδομπογιές και ρολό και από την Αφροδίτη Σεζένια με λάδι σε καμβά.

Πρόκειται για έργα ρεαλιστικά που μεταφέρουν στο θεατή την αύρα του καλοκαιριού. Οι φιγούρες τους είναι άλλοτε σε κίνηση και άλλοτε μοιάζουν να έχουν παγώσει στο πέρασμα του χρόνου. Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου που επιμελείται την έκθεση σημειώνει: “ Ο ρεαλισμός των δύο ζωγράφων διαθέτει στοιχεία ρομαντισμού. Μιλάει για μία στροφή προς τη φύση και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με αυτή ενώ δίνεται έμφαση στην υποκειμενική ευαισθησία, το συναίσθημα και τη φαντασία”.