Η Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ παρουσιάζει και φέτος το έργο του Lukas Bärfuss Τέσσερις εικόνες αγάπης, αυτή τη φορά στο Bios, μετά την περσινή επιτυχία που σημείωσε στις λίγες παραστάσεις που ανέβηκαν στο Θέατρπ του Νέου Κόσμου.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία και φέτος στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει περισσότερο τον αγαπητό συγγραφέα Λούκας Μπέρφους (Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας).

Ο Λούκας Μπέρφους συνθέτει τέσσερις εικόνες για την αγάπη –και την έλλειψή της, την ελευθερία –και την άρνησή της, το πάθος και την τρέλα που τρυπώνουν σε ένα κάτασπρο δωμάτιο και επιτίθενται ανελέητα στους ήρωες.

Πρόσωπα που βιώνουν την ακραία, σχεδόν άρρωστη ιστορία αγάπης. Όπως είναι, άλλωστε, κάθε μεγάλη ιστορία αγάπης… Οι συνέπειες απελπιστικά γνώριμες σε όλους.

Το έργο κινείται γύρω από πέντε χαρακτήρες. Ένα σαδιστή γιατρό, μια ψυχασθενή ερωτευμένη, μια απατημένη ζωγράφο, ένα δικαστικό λειτουργό και ένα απροσδόκητα συχνό επισκέπτη.

Οι πέντε παράξενα οικείοι χαρακτήρες συνθέτουν με τις σχέσεις τους τέσσερις εικόνες αγάπης γεμάτες ρεαλισμό και υπόγειους τριγμούς. Πέντε άνθρωποι που μοιάζουν εγκλωβισμένοι, καταδικασμένοι να βιώσουν τη σκληρή ιστορία αγάπης του έργου. Το πραγματικό και το υπερρεαλιστικό παντρεύονται με απρόσμενα και συχνά κωμικά αποτελέσματα σε μια σύγχρονη, γρήγορη και ακραία ιστορία.
 
Η μετάφραση του έργου είναι του Γιώργου Δεπάστα, η σκηνοθεσία και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και η κίνηση της Αγγελικής Στελλάτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δανάη Σαριδάκη,  Αντώνης Φραγκάκης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Νέστωρ Κοψιδάς και Πέτρος Σπυρόπουλος.