Η Θρυλική ροκ μπάντα των δεκαετιών ‘60 και ’70 που έβαλε το δικό της λιθαράκι στην ιστορία της ροκ μουσικής, έρχεται στην Αθήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, για να μας θυμίσει τραγούδια που αγαπήσαμε σε μια μοναδική συναυλία.

Οι Ten Years After σχηματίστηκαν το 1961 στο Νότιγχαμ, αρχικά ως Jaybirds, με τους Alvin Lee, Dave Quickmire και Leo Lyons. To 1965 o Quickmire αποχώρησε για να αντικατασταθεί από τον Ric Lee των Mansfields, και το γκρουπ μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου συνεργάστηκε με τη Southern Music. O Chick Churchill προστέθηκε στο γκρουπ μετά την κυκλοφορία του ομότιτλου άλμπουμ για την Deram το 1967.

Τα μοναδικά τους hit-σινγκλ ήταν τα \”Love Like A Man\” (1970) και \”I\’d Love To Change The World\” (1971). Η δεκάλεπτη εκρηκτική ερμηνεία του \”I\’m Going Home\” στο Woodstock τους έκανε ένα από τα αγαπημένα γκρουπ στην Αμερική, αλλά το 1974 οι εξαντλητικές περιοδείες οδήγησαν στη διάλυση του γκρουπ.

Το 1988 το αρχικό κουαρτέτο συναντήθηκε ξανά για την κυκλοφορία του \”About Time\” με την επίβλεψη του παραγωγού των ZZ Top, Terry Manning. Τα επόμενα χρόνια το γκρουπ συνέχισε την πορεία του κάνοντας μεγάλες περιοδείες μέχρι το 2000.

Το 2002 αποφασίζεται η επανασύσταση της μπάντας με τους Leo Lyons (bass), Chick Churchill (keyboards) και Ric Lee (Drums). Στην θέση του Alvin Lee, τα υπόλοιπα μέλη της, επιλέγουν έναν νέο τραγουδιστή και κιθαρίστα, τον Joe Gooch, 25 χρονών τότε. Το κοινό του συγκροτήματος τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, καθώς έτσι, η μπάντα μπορούσε να εμπεριέχει στα live της, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παγκόσμιας rock!

Το 2009, Το τραγούδι «I ‘d love to change the world» έπανήλθε και αγαπήθηκε ξανά από το ελληνικό κοινό, μέσα από τη διαφήμιση της Cosmote…