Συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου ολοκληρώνουν τον κύκλο τους οι παραστάσεις:

 

Κεντρική Σκηνή

«Οι πόθοι κάτω από τις λεύκες» του Ευγένιου Ο Νηλ

Παιδική Σκηνή

«Ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ

Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

«Δαιμονισμένοι» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Πειραματική Σκηνή

«Το γελοίο σκότος» του Βόλφραμ Λοτς

Τι θα δούμε τον Απρίλιο στο Εθνικό

Σκηνή Νίκος Κούρκουλος

Μετά το Πάσχα συνεχίζει «Ο θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Συγγραφέας του μήνα

Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 5 έως και 29 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη. (Σκηνή Νίκος Κούρκουλος)

Συνέβη στην Ελλάδα

Η τέταρτη παρουσίαση της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα», με τίτλο «Βαυαροί και Βάρβαροι» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου.

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των συνεργασιών που πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία τη φετινή χρονιά, θα συνεργαστεί με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζοντας τη δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα.

Νέες παραγωγές

Η επόμενη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής είναι «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ, από τις 27/4, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, ενώ στο Θεάτρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» θα κάνει πρεμιέρα η «Οπερέττα» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, στις 29/4, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Τέλος, η επόμενη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής είναι το Φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων», 20-30 Απριλίου.

Φωτογραφία: Η τάξη μας
© Πάτροκλος Σκαφίδας