Η αίθουσα Cinematheque, στον πρώτο όροφο του ΒΙΟS, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό παρουσιάζοντας μία σειρά οπτικοακουστικών πειραματικών …

Projects από καλλιτέχνες της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, με την εικόνα και τον ήχο να αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη κάθε φορά συνθήκη.

Τάσος Στάμου

Η οπτικοακουστική παράσταση του Τάσου Στάμου είναι βασισμένη στο ζωντανό αυτοσχεδιασμό και στη διάδραση της εικόνας με τον ήχο, χρησιμοποιώντας ένα ιδιότυπο στήσιμο αναλογικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ήχοι από synthesizers μετατρέπονται σε τονικές και γεωμετρικές φόρμες και αλληλεπιδρούν, συντελώντας μια αφαιρετική video-αφήγηση εμπνευσμένη από τη σύγχρονη μυθολογία της κοσμογονίας.
Ο Τάσος Στάμου δραστηριοποιείται στους χώρους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και του ηχητικού πειραματισμού. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει επτά έργα του σε ανεξάρτητες εταιρίες και έχει παρουσιάσει ζωντανά τη μουσική του σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στην Αμερική (Νέα Υόρκη, Μπέλφαστ, Βερολίνο, Γενεύη), τόσο σε σόλο δρώμενα όσο και σε συνεργασίες με άλλους αυτοσχεδιαστές και ηχητικούς πειραματιστές, όπως οι Evan Parker, Ignaz Schick, Valerio Tricoli, Νίκος Βελιώτης, Kuupuu & Lau Nau, Ιλάν Μανουάχ.

http://tasosstamou.com/

Γεώργιος Καραμανωλάκης

Ο Γιώργος Καραμανωλάκης ασχολείται με τον τομέα της in situ (site specific) τέχνης, είναι σκηνοθέτης πειραματικών ταινιών (σούπερ8,16μμ φιλμ και ψηφιακό βίντεο) και ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΟΜΙΟ. Από το 2004 συνθέτει ηλεκτροακουστική μουσική με βάση τον αυτοσχεδιασμό.

Για την παραγωγή ήχου χρησιμοποιεί παλιές ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές (Game boy), μεταποιημένα όργανα και συσκευές  (Casio πιανάκια, κασετόφωνα κτλ.), καθώς και αναλογικούς συνθετιστές από το παρελθόν (Ε.Μ.S. synthi).Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πληθώρα εκθέσεων και  δρώμενων.

Το 2003 ολοκλήρωσε το foundation στις Kαλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο Kent Institute of Art & Design, England. Στη συνέχεια, το 2006, απέκτησε πτυχίο από το πανεπιστήμιο University of the West of England, Bristol (Faculty of Arts, Media and Design) στον τομέα της σύγχρονης εννοιολογικής τέχνης και το 2007 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών  Ψηφιακές μορφές τέχνης , της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

http://soundcloud.com/georgios-karamanolakisomio.org