Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Θεοδόσης Πυλαρινός, ομότ. καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.

Οργάνωση, επιμέλεια: Νίκος Γκεσούλης, σκηνοθέτης. Συμμετοχή: Μάρθα Παπαδοπούλου, φιλόλογος- ηθοποιός. Κιθάρα, τραγούδι: Χάρης Γιούλης, τραγουδοποιός. Πιάνο: Κώστας Μπιλίσης.

Λίγα λόγια για την έκδοση

Είναι ένα βιβλίο-αφιέρωμα για τα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη. Πρόκειται για μία έκδοση όπου δεκαεπτά άνθρωποι των Γραμμάτων καταθέτουν την ιδιαίτερη ματιά τους για το έργο, τη ζωή, την προσωπικότητα, και τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου μας ποιητή, αναλύουν τη σημασία της δημιουργίας του, αποκαλύπτουν γεγονότα και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Ο αναγνώστης θα βρει επίσης πολλά ανέκδοτα στοιχεία για σημαντικές στιγμές της ζωής του ποιητή, οι οποίες συνθέτουν το πορτραίτο του, καθώς και
βιογραφία και πλήρη εργογραφία.

Γράφουν: Χρίστος Αλεξίου, Νικηφόρος Βρεττάκος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιώργος Δουατζής, Μίκης Θεοδωράκης, Σόνια Ιλίνσκαγια, Σπύρος Κατσίμης, Κώστας Κουλουφάκος, Κώστας Κρεμμύδας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Απόστολος Μπενάτσης, Γιώργος Παπαλεονάρδος, Τίτος Πατρίκιος, Μανόλης Πρατικάκης, Γιάννης Ρίτσος, Σταύρος Στρατηγάκος, Έλλη Φιλοκύπρου.

Επιμέλεια: Γιώργος Δουατζής


Διαβάστε επίσης:

Τάσος Λειβαδίτης: Ο Ποιητής, το έργο, η ζωή του – Συλλογικό