Μετά το αξέχαστο Ηλέκτρα / Ορέστης, από τις πιο επιτυχημένες επιδαύριες παραστάσεις των τελευταίων ετών, η Κομεντί Φρανσαίζ (Comédie-Française) και ο Ίβο βαν Χόφε (Ivo van Hove) έρχονται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά στην Πειραιώς 260, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου.

Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (Le Tartuffe ou l’Hypocrite / Ταρτούφος ή ο Υποκριτής), η νέα, ξεσηκωτική παράσταση του Ίβο βαν Χόφε, που θα δούμε αμέσως μετά το ανέβασμά της στο Παρίσι, φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα. Ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου με τον οποίο τον συνδέει δυνατή «χημεία» ήδη από την πρώτη τους συνεργασία στους Καταραμένους του Βισκόντι (2016), ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές.

Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Guillermo del Toro) και Γουές Άντερσον (Wes Anderson), Αλεξάντρ Ντεσπλά (Alexandre Desplat), που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Photo Credit: Jan Versweyveld

Ταυτότητα παράστασης 

Έμμετρη κωμωδία σε τρεις πράξεις, στην απαγορευμένη εκδοχή του 1664, αποκατεστημένη από τον Georges Forestier, με τη συνεργασία της Isabelle Grellet.

Σκηνοθεσία Ivo van Hove
Δραματουργία Koen Tachelet
Σκηνικά – Φωτισμοί Jan Versweyveld
Κοστούμια An D’Huys
Πρωτότυπη μουσική Alexandre Desplat
Συνεργασία στη μουσική Solrey
Ήχος Pierre Routin
Βίντεο Renaud Rubiano
Μακιγιάζ Claire Cohen
Βοηθός σκηνοθεσίας Laurent Delvert
Βοηθός σκηνογράφου Jordan Vincent
Βοηθός φωτισμών François Thouret

Παίζουν Claude Mathieu, Denis Podalydès Orgon, Loïc Corbery, Christophe Montenez, Dominique Blanc, Julien Frison, Marina Hands και οι ηθοποιοί της Ακαδημίας της Comédie-Française Vianney Arcel, Robin Azéma, Jérémy Berthoud, Héloïse Cholley, Fanny Jouffroy, Emma Laristan και οι Héloïse Cholley, Clémentine Billy, Aksel Carrez, Flora Chéreau, Thomas Keller, Mickaël Pelissier

Υποστήριξη Fondation pour la Comédie-Française

Η μουσική κυκλοφορεί από την Galilea Music
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υλοποιήθηκαν στα ατελιέ της Comédie-Française

Ευχαριστίες M.A.C COSMETICS – Champagne Barons de Rothschild
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Υπηρεσία συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα

Διάρκεια 1 ώρα 45 λεπτά

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών
Κατάλληλο για θεατές 14+

Photo Credit: Jan Versweyveld

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για το 2022