Το πολυβραβευμένο tango-musical από την Αργεντινή, η παράσταση-θρίαμβος σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται και στην Ελλάδα κατευθείαν από την καρδιά του Μπουένος Αιρες, από τις 12 έως τις 19 Μαϊου, στο…

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τριάντα βιρτουόζοι χορευτές και χορεύτριες, με εξαιρετική τεχνική και πάθος, εκτελούν τη βραβευμένη χορογραφία που εξιστορεί μία φλογερή ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα στην Μπόκα, μια κακόφημη συνοικία του λιμανιού του Μπουένος Άιρες, γενέτειρα του tango, αλλά και καταφύγιο για χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν τον δρόμο τους σε ένα νέο κόσμο.

Κεντρική ηρωίδα η νεαρή μετανάστρια Giselle που, προσπαθώντας να επιβιώσει, γίνεται «tanguera» σε καμπαρέ. Η Giselle γοητεύεται από τον μαστροπό Gaudenzio, την ίδια στιγμή που ο θαρραλέος λιμενεργάτης Lorenzo διεκδικεί την αγάπη της.

Το τρίγωνο του πάθους οδηγείται μοιραία στη μονομαχία. Η μελαγχολία και το πάθος του tango συμπυκνώνονται στην «αφήγηση» της «Tanguera», γίνονται χορογραφημένα βήματα, άλματα, στροφές, χειρονομίες, παύσεις, βλέμματα, φως, σκοτάδι και, βέβαια, μουσική.

Τη βραβευμένη χορογραφία υπογράφει η σταρ του tango, Mora Godoy, πρώτη χορεύτρια και χορογράφος, με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, η οποία θεωρείται ανανεώτρια των τεχνικών του κλασικού tango.Στο ρόλο της «Γκιζέλ» η Leticia Fallacara.

To Tanguera έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Μπουένος Άιρες, σημειώνοντας, μετά από 18 μήνες, ρεκόρ παραστάσεων, ρεκόρ θεατών – 220.000 θεατές! – κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Οι ενθουσιώδεις κριτικές και η ανταπόκριση του κοινού, με τις sold out παραστάσεις, ακολούθησαν την «Tanguera» και στην παγκόσμια περιοδεία, με «στάσεις» -εκτός των άλλων- στο City Center Theater της Νέας Υόρκης και στο CHATELET Theater στο Παρίσι.

Η παράσταση έχει αποσπάσει 5 βραβεία από την Association of Argentine Entertainment Institut Reporters : Καλύτερης Μουσικής Παράστασης (Best Musical), Καλύτερης Παραγωγής, Καλύτερης Χορογραφίας (Best Choreography), Καλύτερης Φωτογραφίας (Best Lighting), Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Best Female Performed). Μετά τις παραστάσεις η Tanguera θα παρουσιαστεί στο SADLER\’S WELLS Theater του Λονδίνου.

Χορογραφία: Mora Godoy, Μουσική διεύθυνση: Lisandro Adrover, Μουσική: Gerardo Gardelin, Σενάριο: Dolores Espeja, Στίχοι: Eladia Blazquez, Σκηνικά: Valeria Ambrosio, Κοστούμια: Cecilia Monti, Φωτισμοί: Ariel Del Mastro, Σκηνοθεσία: Omar Pacheco, Πρωτότυπη ιδέα & Παραγωγή: Diego Romay.