Η Αργεντινή και η Ισπανία είναι δύο χώρες και πολιτισμοί που αλληλοσυμπληρώνονται, με το πάθος και την ένταση να κυριαρχούν.

Από αυτό το κοινό πάθος και τη χορευτική φλόγα των πολιτισμών τους απελευθερώνονται οι δυνάμεις του πόθου και του ερωτισμού.

Αυτές οι δυνάμεις θα συναντηθούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και θα ξεχυθούν σε μια ανεπανάληπτη χορευτική «διαμάχη».

Σε χορογραφίες του Αργεντίνου Ariel Perez και υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Φάμη, 17 κορυφαίοι χορευτές του αυθεντικού Tango και του Flamenco “Compania Solea”, πρωταγωνιστούν σε μια δυνατή παράσταση γεμάτη σύμβολα, αυτοσχεδιασμό, φιγούρες αισθήσεων και φλόγα ερωτισμού.

Αισθήματα γεννημένα από τον έρωτα, τον πόνο και τη νοσταλγία γίνονται λέξεις, φράσεις και μετουσιώνονται σε εκρηκτικό χορό, σε χορό που λυτρώνει.

Αγαπημένα Tango & Flamenco απογειώνονται από τις μοναδικές ερμηνείες της μελωδικής φωνής της Σαβίνας Γιαννάτου, και του παγκοσμίου φήμης βραβευμένου τραγουδιστή Alfredo Tejada από την Γρανάδα της Ισπανίας, με την συνοδεία της πενταμελούς ζωντανής ορχήστρας Acropoli5tango, της κιθάρας και των κρουστών υπό την διεύθυνση του Αργεντίνου μουσικού Roman Gomez.

Ένα ταξίδι σε δυο αγαπημένες χώρες του Νότου που θα μαγέψει τους λάτρεις της μουσικής και του χορού για μια μοναδική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική διεύθυνση: Roman Gomez
Σκηνοθετική επιμέλεια, φωτισμοί, συμμετοχή: Κωνσταντίνος Φάμης
Επιμέλεια κοστουμιών: Παναγιώτα Κοκκορού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τριαντάκης

TANGO:
Gabriel Marino – Βάσια Θανοπούλου
Διονύσης & Χλόη Θεοδωρόπουλος
Raphael Passaquay – Δανάη Ζευγαδίνα
Φώτης Κακκιού -Λίντια Μουσχουντή
Tango contemporaneo: Φαίδρα Νταϊόγλου

FLAMENCO:
Ελένη Γιαννοπούλου

Χορεύτριες – Compañía Solea:
Ράνια Καββαδία, Αναστασία Ασημακοπούλου, Δέσποινα Παπαργυρίου, Έμιλυ Χασιώτη, Άρτεμις Δήμου, Aναστασία Λανταβού , Ελένη Μαντρατζή

Τραγουδιστές
Σαβίνα Γιαννάτου
Alfredo Tejada

Μουσικοί:
Πιάνο: Μιχάλης Κουμουτσάκος
Bandoneon: Roman Gomez
Κοντραμπάσο: Έλλη Δαδήρα
Βιολί: Σέργιος Χρυσοβιτσάνος
Κιθάρα: Alejandro Gomez
Cajon, Djembe, Κουρτίνα: Pedro Fabian
Βombo, Cajon, lequero, cajon, quitara ritmica: Demian Gomez
Φυσαρμόνικα: Κώστας Βλαχόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Διεύθυνση και εκτέλεση παραγωγής: Έλενα Γκόση
Παραγωγή: Acropolis Tango Festivals

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής