Ο σολίστ της χρωματικής φυσαρμόνικας και του tango Κώστας Βλαχόπουλος συναντάει τον Herman Mayr από την Αργεντινή (κιθάρα, φωνή) στο Θέατρο Άλμα την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.

Μαζί δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ντουέτο έχοντας ως βάση το αργεντίνικο tango και εμπλουτίζοντας το με latin τραγούδια και blues στοιχεία.

Κώστας Βλαχόπουλος – χρωματική φυσαρμόνικα

Ζωγράφος και μουσικός γεννημένος στην Αθήνα, άρχισε την μουσική μαθαίνοντας ντραμς και παίζοντας σε διάφορα σχήματα rock και blues. Ξεκίνησε τη διατονική φυσαρμόνικα παίζοντας blues και περνώντας από τη παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική, κατέληξε προ πενταετίας στην ιδιαίτερη χρωματική φυσαρμόνικα και στο αργεντίνικο τάνγκο ιδρύοντας το σχήμα “El Duo De Dos”. Έχει εμφανιστεί, με μουσικούς του τάνγκο και όχι μόνο, σε πλήθος μουσικών σκηνών, θεάτρων και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Half Note, θέατρο Badminton, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων κλπ). Στη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και σχήματα από τη ρεμπέτικη μέχρι τη rock και hiphop σκηνή. Ως ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε τρεις ατομικές και δυο ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Herman Mayr – κιθάρα

Γεννημένος στο Buenos Aires, ξεκίνησε τη μουσική στα εννέα του χρόνια παίζοντας κιθάρα και πιάνο και στη συνέχεια μαθητεύοντας σε διάφορα όργανα, όπως η κένα, το βιολί, τα ντραμς και το μπάσο. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 πήρε μέρος σε περιοδείες στην Αργεντινή και το 2000 αποφάσισε να ταξιδέψει συμμετέχοντας σε διάφορα θεάματα δρόμου, περνώντας έτσι από δέκα χώρες, από τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη, μέχρι που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου κατοικεί έως σήμερα. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με μεγάλες μορφές της λατινικής μουσικής, όπως η Mecedes Sosa κλπ. Πέρα από το τάνγκο, συμμετέχει σε σχήματα latin, rock και λατινοαμερικάνικου φολκλόρ.