Οι Take the money and run θα βρεθούν το Σάββατο 27 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Αυλαία, για να ταξιδέψουν το κοινό τους με ρυθμούς swing πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Το συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του το 1995 με μια ηλεκτρονική προσέγγιση σε Blues και Jazz κομμάτια. Από το 1997 μέχρι το 1999 έγραψαν μουσική για το θέατρο αλλά από το 2000 η μουσική τους καταστάλαξε θα μπορούσαμε να πούμε στο ακουστικό στυλ που διατηρούν μέχρι σήμερα με αφετηρία το Swing των ’30.

Στις επιρροές τους περιλαμβάνονται οι: Django Reinhardt, Fats Waller, Duke Ellington αλλά και ο Tom Waits. Πολλοί ίσως μάθατε για τους Take the money and run από τη συνεργασία τους με τον Λουκιανό Κηλαϊδόνη, με τον οποίο συνεργάστηκαν για 3 χρόνια, από το 2001 μέχρι το 2003.

Την ίδια χρονιά (2003) κυκλοφόρησε και ο 1ος τους δίσκος με τίτλο How the story goes από την Protasis. Στα κομμάτια του δίσκου περιγράφεται η ζωή μιας φιλήσυχης συμμορίας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης…

Οι Take the money and run είναι οι: Βασίλης Τζαβάρας: πιάνο, κιθάρα, φωνή, μπάντζο, φυσαρμόνικα, Μελέτης Πόγκας: κιθάρες, Γιάννης Καραγιάννης: μπάσο, Γιάννης Νοταράς: κρουστά, drums, kazoo.