Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο την παράσταση «ΤΑΚ» του Αριστοτέλη Μπατιστάτου σε σκηνοθεσία του Νίκου Μοναστηριώτη.

«Ποια μοίρα είναι αυτή που καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων; Ποιο αόρατο χέρι κινεί τα νήματα; Και εμείς μαριονέτες… άψυχες.»

 

Το ΤΑΚ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας ήχος. Ένας αδιάφορος ήχος που ακούσαμε κάποια στιγμή της ζωής μας και άλλαξε την πορεία της για πάντα. Αδιάφορος, μέχρι να έρθει η στιγμή να αντιπαρατεθούμε με την Ψυχή μας στην κατάληξη αυτής της πορείας. Μέχρι να σταθούμε απέναντι της στην τελική κρίση που οδηγεί στον παράδεισο ή στην κόλαση. Η θεατρική παράσταση είναι ένας καμβάς αλυσιδωτών συναισθημάτων που θα καθηλώσουν τον θεατή. Βασισμένη σε μια υπαρξιακή κραυγή πέρα για πέρα αληθινή, στην οποία συγκρούεται ο ανθρώπινος πόθος με το αναπόφευκτο της Μοίρας. Συγκρούεται ο άνθρωπος με την Ψυχή του και όλα αυτά που μέχρι χθες θεωρούσε δεδομένα… ακόμη και με τον Θεό. Την ευτυχία από τη δυστυχία, όπως και την απελπισία από την εξιλέωση χωρίζει ένα… ΤΑΚ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Μοναστηριώτης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Βαβουδάκη-Νίκος Μοναστηριώτης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Γεωργία Κατσανού

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Ιωάννα Βαβουδάκη – Νίκος Μοναστηριώτης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Πάνος Γκόλφης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Φίλιππος Μοναστηριώτης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βιβή Παντζοπούλου

ΤEASER: Γιάννης Ζαφείρης – Γιώργος Μπισδίκης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΣΤΡΙΑ

Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά