Ανυπομονώντας να βρεθούμε ξανά στους ευάερους κήπους των θερινών κινηματογράφων σκεφτήκαμε μερικές ταινίες που θα θέλαμε να δούμε και σας προτείνουμε. Αν έχετε προτζέκτορα δημιουργείστε τις δικές σας άτυπες μεγάλες οθόνες και απολαύστε τις!

I’m Thinking of Ending Things (2020)

Μία αλλόκοτη ιστορία ξετυλίγεται μπροστά μας, καθώς ένα ζευγάρι επισκέπτεται για πρώτη φορά τους γονείς του άντρα. Ο εσωτερικός μονόλογος της γυναίκας δίνει τον τόνο σε μία ταινία που φαίνεται συμβολική και διφορούμενη, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει το χρόνο και την ανάλυσή μας. (Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.)

Uncut Gems (2019)

Ο Άνταμ Σάντλερ αποδεικνύει την υποκριτική του δεινότητα σε μία ταινία για γερά νεύρα, αφού ο αγχωτικός ρυθμός της οδηγεί τον θεατή σε μια μόνιμη εγρήγορση. Η ρουλέτα της τύχης γυρίζει για έναν κοσμηματοπώλη από τη Νέα Υόρκη, που έχει αποκτήσει έναν σπάνιο πολύτιμο λίθο, ενώ η παραφροσύνη της ζωής που έχει επιλέξει τον μαρκάρει στενά. (Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.)

Seaspiracy (2021)

Το ντοκιμαντέρ αυτό φτιάχτηκε για ένα ζήτημα πιο επίκαιρο παρά ποτέ, αφού προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την ανυπολόγιστη καταστροφή στη θάλασσα και τα απειλούμενα είδη που φιλοξενεί στους σκοτεινούς της κόλπους. Στην αναζήτηση αυτή πολλά είναι τα καίρια ζητήματα που προκύπτουν, αλλά η ερώτηση παραμένει: Θα καταφέρει ο άνθρωπος να περιορίσει άμεσα την αλόγιστη εκμετάλλευση ενός πλανήτη που πεθαίνει; (Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.)

We Need To Talk About Kevin (2011)

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το Cinobo δημιούργησε μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα και εμείς διαλέγουμε την πιο τρομακτική, που όμως αποτυπώνει με το δικό της τρόπο την ουσία της μητρότητας και την επιρροή που μπορεί να έχει ένα παιδί σε μια ενήλικη γυναίκα. Η Λιν Ράμσεϊ βρίσκεται ως σκηνοθέτις στο πλευρό της μοναδικής Τίλντα Σουίντον και από κοινού δημιουργούν μία σκοτεινή ταινία που καθηλώνει οποιονδήποτε θεατή.

Moonlight (2016)

Αν ο πυρετός των Όσκαρ δε λέει να σας περάσει και δεν έχει τύχει να δείτε ακόμα την ταινία αυτή, σταματήστε ό,τι κάνετε και μπείτε στο Cinobo. Πρόκειται για ένα σύγχρονο δράμα του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, που ακολουθεί την ιστορία ενηλικίωσης ενός μαύρου άνδρα, ενώ ανακαλύπτει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μέσα σε μία βαθιά συντηρητική κοινωνία.

Όλα Είναι Δρόμος (1998)

Μία ταινία του Παντελή Βούλγαρη γυρισμένη στα ομιχλώδη τοπία της Βόρειας Ελλάδας. Τρεις σπονδυλωτές ιστορίες αναζητούν το νόημα της ζωής (ή την ανυπαρξία αυτού) τριών μοναχικών ανθρώπων. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Καταλειφός, Θανάσης Βέγγος και Γιώργος Αρμένης. Η επιτομή του καλτ ελληνικού κινηματογράφου αποτελεί έναν ύμνο στην μοναξιά.