Η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και τo Flux Laboratory Athens, με την συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και με συμμετοχή του Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ζυρίχης (Human Rights Film Festival Zurich) και της ελληνικής streaming πλατφόρμας ανεξάρτητου σινεμά Cinobo, παρουσιάζουν την ταινία Τα Χελιδόνια Της Καμπούλ. Η ταινία θα προβληθεί διαδικτυακά από τις 10.12.2020 στις 10 π.μ. μέχρι τις 13.12.2020 στις 11.59 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πληκτρολογήστε τον κωδικό προσφοράς HUMANRIGHTSDAY2020 κατά τη διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία για να έχετε πρόσβαση στην ταινία χωρίς χρέωση και χωρίς την ανάγκη καταχώρησης στοιχείων πληρωμής. Αναλυτικές οδηγίες παρακάτω.

Η ταινία

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης με φόντο την Καμπούλ, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου βασισμένου σε κινήσεις αληθινών ηθοποιών. Σε αυτή την περίτεχνη animation μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ του Αλγερινού συγγραφέα Yasmina Khadra, η ελπίδα βρίσκει τρόπο να επιβιώσει σε ένα νοσηρό περιβάλλον. Καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, η Ζουνάιρα και ο Μόσεν είναι νέοι και ερωτευμένοι. Παρά την καθημερινή βία και τη δυστυχία, ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Μια μέρα, μια ανόητη χειρονομία κάνει τη ζωή τους να πάρει μια αμετάκλητη στροφή και όλα θα αλλάξουν.

Η ταινία είχε επίσημη συμμετοχή στο τμήμα ‘Ένα Κάποιο Βλέμμα’, του Φεστιβάλ Καννών (2019). Ήταν, επίσης, υποψήφια για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2019).

Τα Χελιδόνια Της Καμπούλ

Μια ταινία των Zabou Breitman & Eléa Gobbé-Mévellec.
Με τις φωνές των Simon Abkarian, Zita Hanrot, Swann Arlaud, Hiam Abbass.
Διάρκεια: 01:21
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Χειροποίητο κινούμενο σχέδιο, 2019

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Μπείτε στο cinobo.com από Η/Υ και εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο Cinobo, πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

-Δημιουργήστε το λογαριασμό σας

-Στο Checkout πατήστε ΕΧΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (μπλε κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας)

-Πληκτρολογήστε τον κωδικό HUMANRIGHTSDAY2020 και πατήστε ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ

-Πατήστε ΣΥΝΕΧΙΣΕ. Έτοιμοι. Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη για προβολή! Μπορείτε να την απολαύσετε μέσω Η/Υ στο cinobo.com, μέσω της Cinobo εφαρμογής σε smartphone και tablet (Αndroid, iOS) και Smart TV (Android, LG) και επίσης μέσω Google Chromecast και Airplay.