Την Τρίτη 24 Mαρτίου 2014 έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παρουσίασαν και συντόνισαν η ηθοποιός Δανάη Σκιάδη και ο παρουσιαστής Άλεξ Κάβδας.

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2015:

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Οι αγωνιστές / Les combattants» του Thomas Cailley.

O κύριος Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη για το TV5 MONDE,  μαζί με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Πάνο Κούτρα και παρουσία όλων των μελών της κριτικής επιτροπής, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο Feelgood Entertainment, εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη από το TV5 MONDE και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες

Τιμητική διάκριση

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους / Loin des homes», του David Oelhoffen. Η εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα είναι η One from the heart.

Βραβείο Κοινού Fischer 2015

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το « Οικογένεια Μπελιέ / La famille Bélier» του Éric Lartigau.

O Marketing Director της Aθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Menno Lammerts van Bueren ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τον Διευθυντή Marketing της ODEON, κ. Δημήτρη Βαρουξή, για την απονομή του βραβείου τον εκπρόσωπο της ODEON, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Μετά την απονομή των βραβείων, ακλούθησε η προβολή της ταινίας Καινούργια φιλενάδα (Une nouvelle amie) του François Ozon για τους προσκεκλημένους της τελετής λήξης.
 
Ακολούθησε και δεύτερη προβολή της ταινίας για το κοινό στις 22.30’.

Το 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου 2015, στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Περισσότερες πληροφορίες.