Με μεγάλη χαρά το Κινητήρας Studio ανακοινώνει την τρίτη καλοκαιρινή συνάντηση του με γονείς και παιδιά, στο Πήλιο από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου 2014.

Μετά την Αίγινα και τη Σύρο, φέτος θα ανέβουμε στο βουνό των Κενταύρων, στο πράσινο Πήλιο, και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιος Γεώργιος Νηλείας που δεσπόζει πάνω από τον Παγασητικό Κόλπο στα 650 μ. υψόμετρο. Η θέα των βουνών, η πλούσια βλάστηση, οι ήχοι του αέρα και των πουλιών θα μας εξασφαλίσουν μια μοναδική διαμονή με άνεση και ξεγνοιασιά. Τρεις επιπλωμένες και πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη θα μας φιλοξενήσουν και θα μας κάνουν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας.

Γονείς και παιδιά θα μπούμε σε μια κοινή περιπέτεια τέχνης με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό και τα παιδιά μας με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα κοινό αποτέλεσμα στο τέλος του σεμιναρίου όπου όλοι και όλες θα έχουν έναν ισότιμο ρόλο στη διαδικασία έμπνευσης και υλοποίησης.

Θα ζήσουμε 4 ξεχωριστές μέρες στο Πήλιο, έξω στη φύση, στο βουνό και τη θάλασσα. Μέσα από κοινές ασκήσεις, ενήλικες και παιδιά θα φτιάξουμε ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική κι ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουμε καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία μας. Ένα σεμινάριο-δώρο για να φρεσκάρει την καθημερινότητά μας και να τονώσει τις ενδοικογενειακές σχέσεις μ’ ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Θα δουλεύουμε έξω στη φύση, στο όμορφο επίπεδο πλάτωμα του μοναστηριού του Προφήτη Ηλία, σκιασμένο από μεγάλα πλατάνια και περιτριγυρισμένο από μηλιές και  καστανιές και στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΩΝΙ, ένα παλιό αλώνι που τροποποιήθηκε πριν 15 χρόνια σε ένα υπαίθριο θέατρο με υπέροχη θέα. Επίσης θα υπάρχουν βόλτες-εκπλήξεις στις κοντινές παραλίες.

Το θέμα μας φέτος εμπνεέται από την έννοια της διαδρομής στο χώρο και τον χρόνο. Θα δημιουργήσουμε μικρές και μεγάλες διαδρομές στη φύση και με τη φαντασία μας θα ταξιδέψουμε σε διαδρομές στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Για παιδιά δημοτικού (6-12) και γονείς που εκπαιδεύονται διαρκώς.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

8.00-9.00 Θα ξυπνάμε και θα τρώμε πρωινό
9.30-11.30 Θα παίζουμε και θ’αυτοσχεδιάζουμε όλοι μαζί
11.30-17.30 Ελεύθερος Χρόνος (εναλλακτικά εκδρομές ανεξάρτητες ή ομαδικές)
17.30-20.00 Θα ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί, Παιδιά και Γονείς και θα παίζουμε, θα χορεύουμε και θα αυτοσχεδιάζουμε
20.00-20.30 Θα κάνουμε τον κύκλο μας και θα κουβεντιάζουμε τη μέρα μας ,θα καταγράφουμε τις ιδέες μας και θα διοργανώνουμε την παράστασή μας
20.30-21.30 Θα τσιμπάμε κάτι ελαφρύ και θα μοιραζόμαστε τραγούδια κι όνειρα
22.30 Θα ροχαλίζουμε αγκαλιά

Την Πέμπτη το πρόγραμμα ξεκινά με άφιξη-τακτοποίηση ενώ στις 17.30 θα κάνουμε εναρξη …εργασιών!

Την Κυριακή θα κάνουμε την τελική μας πρόβα 9.30-11.00, μετά θα υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς που θέλουν να δουν την παράσταση μας και στις 11.30 θα παρουσιάσουμε την παράσταση και μετά θα αναχωρήσουμε γεμάτοι κι έτοιμοι για νέες καλοκαιρινές περιπλανήσεις.

Οδηγούν η Βίκυ Αδάμου και η Αντιγόνη Γύρα!

Βίκυ και Αντιγόνη

Η Βίκυ και η Αντιγόνη, η Αντιγόνη και η Βίκυ γνωρίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών. Η μια δίδασκε κι η άλλη μάθαινε και αυτοί είναι οι ρόλοι που εναλλάσουν μεταξύ τους χρόνια τώρα. Συνεργάστηκαν στην Ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα φτιάχνοντας πολλές παραστάσεις και μαζί και χώρια.

Στις αρχές του νέου αιώνα άρχισαν να γεννάνε παιδιά (σύνολο 5) με το Δημήτρη και το Σάκη, το Σάκη και τον Δημήτρη φτιάχνοντας τη νέα τους οικογένεια τους Ροκαναγοράδες. Με αυτή κι άλλες προσκεκλημένες οικογένειες, έχουν πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις σε ταράτσες («Ανέβα στη Στέγη Να Φάμε το Σύννεφο» και «Το Μικρό Χαρτάκι» ) και δυο σεμινάρια για γονείς και παιδιά τα καλοκαίρια στην Αίγινα (Οικία Καραπάνου) και τη Σύρο (Ακροποδητί).

Το 2008 έφτιαξαν το Κινητήρας Στούντιο (μαζί με τη Φλώρα) όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το μάθημα Κινητήρας Family στα πλαίσια του οποίου Γονείς και Παιδιά εναλλάσουν δημιουργικούς ρόλους μέσα από το θέατρο και τον χορό.

Η Αντιγόνη και η Βίκυ γέννησαν τα παιδιά φυσικά, θήλασαν πολύ και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν βασισμένες στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης όπου το να είσαι σύντροφος των παιδιών κι όχι παιδαγωγός είναι η βασικότερη αρχή.
Τα τελευταία δυο χρόνια η Αντιγόνη έφτιαξε την ΕΚ ΠΛΗΞΗ (www.ekplixi.com) και η Βίκυ αυτοσχεδιάσε την ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ (www.youtube.com/watch?v=6-ldWEsl7uY&feature=player_embedded).

Υ.Γ. Η Βίκυ και η Αντιγόνη χρόνια τώρα συναντιούνται στη θάλασσα,  κολυμπώντας μαζί,  περπατώντας, ή χαιρετώντας η μια την άλλη ενώ η Βίκυ κολυμπάει και η Αντιγόνη πηγαίνει βόλτα το σκύλο της.

Πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων!