«Τα Τρία Γουρουνάκια και…ο κακός ο Λύκος?»  θα περιμένουν τους μικρούς φίλους τους τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη. Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αποθήκη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, Τα Τρία Γουρουνάκια, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή  βασισμένη σε ιδέα του Χρήστου Τριπόδη και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Πρόκειται για μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.

Πρωταγωνιστούν οι : Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, για να φτιάξουν την δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό «το τραγούδι της Μαριονέτας» και έτσι ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα, για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του. Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο λύκος λιγουρεύεται  τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο  λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.

Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας,  αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας.

Μια κωμωδία με πολύ μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.