Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς το νέο παιδικό βιβλίο της Έλενας Αρτζανίδου, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και περιγράφει την ιστορία της μικρής Φαρφιρώς με… τα σιδεράκια της. 

Επιτέλους, η Φαρφιρώ αποφάσισε να πάει μαζί με τη μαμά της στον ορθοδοντικό και να φορέσει τα κόκκινα σιδεράκια της. Γιατί μόνο έτσι θα ίσιωναν τα δοντάκια της. Όμως ένα πράγμα τη βασάνιζε! Αν θα άρεσε στους φίλους της, στον Πρόδρομο, στην Ελευθερία και στον Κύρο ή αν θα την κορόιδευαν και θα γελούσαν μαζί της όλοι οι συμμαθητές της.

Η Έλενα Αρτζανίδου γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του Νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή χρονογραφημάτων και άρθρων για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.