Ελάτε να κάνουμε παρέα τα πρώτα μας βήματα στον μαγικό κόσμο της Τέχνης! Ένα δημιουργικό, βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά, που στόχο έχει μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αλλά και να ενισχύσει τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ παιδιού και γονέα. Παιχνίδια, παραμύθια, ήχοι αλλά και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών γίνονται αφορμή για το ταξίδι μας. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα υλικά, υφές και τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης.

Δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στην ευαίσθητη αυτή ηλικία, βοηθάμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις σχέσεις ανάμεσα στα νοήματα που θέλουν να εκφράσουν καθώς και να ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητά τους. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους, οξύνουν την αντίληψη και τη σκέψη τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να παρατηρούν, να συνεργάζονται αλλά και να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Για παιδιά 2-4 ετών και γονείς

Πρόγραμμα (Φεβρουάριος – Απρίλιος)

13/02/2022: Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστέρι

Ελάτε να ακολουθήσουμε ένα αστέρι στις μαγικές του περιπέτειες μέσα από την αφήγηση ενός ξεχωριστού βιβλίου. Θα παίξουμε με τη λάμψη και το φως και τέλος θα δημιουργήσουμε κατασκευές γεμάτες… αστερόσκονη!

27/02/2022: Απόκριες στην Τέχνη

Στο εργαστήριο αυτό θα ταξιδέψουμε μέχρι την Αφρική και θα γνωρίσουμε μοναδικές μάσκες που έδωσαν έμπνευση στον Ισπανό ζωγράφο Pablo Picasso να δημιουργήσει τα δικά του έργα. Θα παίξουμε με τα σχήματα και τα χρώματα, θα δοκιμάσουμε εκφράσεις με το πρόσωπό μας, θα χορέψουμε στον ρυθμό των κρουστών και θα κατασκευάσουμε τη δική μας μάσκα!

13/03/2022: Φτερά και κελαηδίσματα

Αυτή την Κυριακή θα ανοίξουμε τα φτερά μας και θα γνωρίσουμε τον κόσμο των πουλιών. Ήχοι, υφές, χρώματα και φαντασία θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς.

20/03/2022: Μικροί κηπουροί

Πώς ένα μικρό σποράκι γίνεται λουλούδι; Μέσα από μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια θα το ανακαλύψουμε παρέα και θα φτιάξουμε τα δικά μας γλαστράκια – έργα τέχνης με μια πρότυπη τεχνοτροπία!

03/04/2022: Ο κόσμος των εντόμων

Πολύχρωμα, ξεχωριστά, φτερωτά ή μικροσκοπικά, τα έντομα είναι μαγικά! Οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τον κόσμο τους μέσα από αισθητηριακά παιχνίδια και με χρώματα και φαντασία θα δημιουργήσουν ξεχωριστές κατασκευές.

10/04/2022: Ταξίδι στο φεγγάρι

Τι συμβαίνει τη νύχτα; Ποιες είναι οι φάσεις της σελήνης;

Διαστημικές εξερευνήσεις, messy play, ομαδικά παιχνίδια και φεγγαροκατασκευές με φόντο σπουδαία έργα τέχνης!

17/04/2022: Πασχαλινά παιχνίδια

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα ξεχωριστό πασχαλινό εργαστήριο γεμάτο χρώματα, υφές και μυρωδιές αλλά και πολλές εκπλήξεις, για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε!