Η παράσταση Τα παπούτσια του βαρύτονου  του Δημήτρη Μπασλάμ παρουσιάζεται την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου”.

Ο κύριος Χαρίτονος ήταν βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά, ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος βαρύτονος. Η εμμονή του με μία νότα, το κόντρα Λα, του προκαλεί άγχος. Το άγχος του, εν συνεχεία ιδρώτα και αλυσιδωτά φούσκωμα των ποδιών, κάτι που αν μη τι άλλο δεν περνάει απαρατήρητο. Αυτό αναγκάζει τον κύριο Χαρίτονο να επισκέπτεται πολύ συχνά τον υποδηματοποιό του, τον κύριο Λαυρέντη, ώστε να παραγγέλνει όλο και μεγαλύτερο μέγεθος παπουτσιών. Τα μαύρα λουστρίνια νούμερο 44, που φορά στην πρώτη πρόβα, αντικαθίστανται διαδοχικά και καταλήγουν την ημέρα της πρεμιέρας στο εκπληκτικό νούμερο 69. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει τον κύριο Χαρίτονο.

Μια παράσταση όπου η κίνηση, η μουσική και ο λόγος μπλέκονται μοναδικά, αναδεικνύοντας μια πάλλουσα θεατρικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας  Για θεατές κάθε ηλικίας  Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου, Δημήτρης Μπασλάμ  Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου  Μουσική-ηχητικός σχεδιασμός: Δημήτρης Μπασλάμ  Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανιδου  Κοστούμια: Νίκος Δάλλας  Παίζουν: Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Πολίτης