Ο σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους, έγινε γνωστός δημιουργώντας ταινίες που απορρίπτουν τους παραδοσιακούς τρόπους αφήγησης και αναδεικνύουν τις μη γοητευτικές στιγμές της καθημερινής ζωής.

Ωστόσο, όπως πολλοί δημιουργοί, ο σκηνοθέτης εκφράζει τη φαντασία του και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η υποκριτική, η μουσική ως μέλος του ροκ συγκρότημα, SQÜRL καθώς και έργα κολάζ, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε νέο βιβλίο με τίτλο «Some Collages».

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Anthology, παρουσιάζει εκατοντάδες κολάζ που ο Τζάρμους έχει συνθέσει σχολαστικά όλα αυτά τα χρόνια – τα περισσότερα από τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά. Χρησιμοποιώντας την εφημερίδα ως υλικό, ο Τζιμ Τζάρμους ερμηνεύει μια σειρά από σκηνές και φιγούρες, που αναγνωρίζονται όπως οι Άντι Γουόρχολ, Κρίστοφερν Γουόκεν, Prince και άλλες με ριζικά μεταμορφωμένες ταυτότητες.

Η έκδοση 264 σελίδων περιέχει κολάζ μεγέθους καρτών σημειώσεων που υπενθυμίζουν ότι ακόμη και οι πιο καθημερινές εικόνες μπορούν να τοποθετηθούν εκ νέου σε εννοιολογικό πλαίσιο με αστείο, χαρούμενο και παράδοξο τρόπο.

Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο ηθοποιός Λουκ Σάντε και ο επιμελητής και συγγραφέας Ράντι Κένεντι συνεισέφερε με ένα δοκίμιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ