Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα φλογοβόλα της Rachel Kushner σε μετάφραση του Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη.


Η Rachel Kushne, με τη μεταλλική πρόζα της, μια πρόζα ακριβείας, στην οποία ισορροπεί αριστοτεχνικά η καλπάζουσα φαντασία με τη γείωση στην πραγματικότητα, μας ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ιταλία της ηλεκτρικής δεκαετίας του 1970, αλλά και στα γεγονότα που οδήγησαν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, στις παραμονές του Πρώτου αλλά και στην καρδιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια νέα κοπέλα, η Ρίνο, παθιασμένη με το σκι, με την ταχύτητα, με τις μοτοσικλέτες, με την τέχνη, βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων, στα παλμικά πεδία των απανωτών επαναστάσεων, των αδιάκοπων, έστω και σπασμωδικών, αναζητήσεων. Διψάει για ζωή, για έρωτα, για εμπειρίες, με μοτοσικλέτες ή με μολότοφ, σε αίθουσες τέχνης της πρωτοπορίας στη Νέα Υόρκη ή σε οδομαχίες στους εξεγερμένους δρόμους της Ρώμης.

Η Ρίνο, ως προσωποποίηση της φλεγόμενης νιότης, δε θέλει να είναι οπαδός ή παθητικός θεατής της ζωής, αλλά να ορίζει εκείνη τα γεγονότα.

Το μυθιστόρημα “Τα φλογοβόλα” ήταν υποψήφιο για το National Book Award και το Folio Prize, ενώ επιλέχθηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους New York Times αλλά και τη Wall Street Journal, τους Los Angeles Times, το The New Yorker, το Time.


Η Rachel Kushner γεννήθηκε στο Γιουτζίν του Όρεγκον το 1968. Σπούδασε τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και δημιουργική γραφή στο Κολούμπια. Από το 2001 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. 
Διακρίθηκε για τα οξυδερκή κείμενά της σχετικά με ζητήματα της σύγχρονης τέχνης. Συνεργάζεται με έγκυρα έντυπα, όπως το Grand Street, το BOMB, και το Art Forum.
Το πρώτο της μυθιστόρημα, “Telex from Cuba” (2008), εντυπωσίασε με την πολυεπίπεδη σύνθεση και τη διεισδυτικότητά του. Ήταν στη βραχεία λίστα υποψηφίων για το National Book Award του 2008 και για το Dayton Literary Peace Prize, ενώ απέσπασε το California Book Award, και το βραβείο Notable Book των Times της Νέας Υόρκης.
Πέντε χρόνια μετά, το 2013, το μυθιστόρημα “Τα Φλογοβόλα” την καθιέρωσε ως μείζονα μυθιστοριογράφο που ελέγχει απολύτως το υλικό της και με ευφυείς τρόπους ωθεί τον αναγνώστη να σκεφτεί τη σημασία του εφήμερου, την έννοια της ταχύτητας, τη διαπάλη τρυφερότητας και βίας, τις εμπρηστικές παρεμβάσεις του τυχαίου.
Η Kushner είναι η μόνη συγγραφέας στις υποψηφιότητες του National Book Award τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο μυθιστόρημά της. Πεζογραφήματα και δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί στους Times της Νέας Υόρκης, στον Guardian, στους Financial Times, στην Paris Review, και στο Art Forum. Είναι Υπότροφος Guggenheim για το 2013.