Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το  βιβλίο του Τονίνο Μπενακουίστα με τίτλο Τα δόντια της αυγής.

Μετά την έκδοση της Επικίνδυνης οικογένειας–Μαλαβίτα του Τονίνο Μπενακουίστα τον Δεκέμβριο του 2013, επανακυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Άγρα τα παλαιότερα βιβλία του.

Και αρχίσαμε τη ζωή μας. Τη νύχτα. Αυτό, παρόλο που εσείς είστε ο γιατρός και εγώ ο άρρωστος, που εσείς είστε ζωντανός και εγώ νεκρός, παρ’ όλες τις διαφορές μας, είναι κάτι στο οποίο ελπίζω ότι θα με καταλάβετε πραγματικά. Η νύχτα […], το μισό της ζωής, το ανάποδό της, εκεί όπου έχουμε άδεια εισόδου. Η νύχτα είναι ένας κόσμος χωρίς παιδιά. Χωρίς ηλικιωμένους. Η νύχτα είναι κόσμος χωρίς αγάπη. Χωρίς τους πόνους της αγάπης. Αυτή μου επέτρεψε να ξεχαστώ και να κουβαλάω μαζί μου και τη Βιολαίν, για όσο κρατούσε, μέχρι σήμερα. Δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια χωρίς παρελθόν, χωρίς καμιά εγγραφή στη μνήμη, απλώς περαστικοί, ζούμε με τα φαντάσματά της, αφού και εμείς φαντάσματα είμαστε, περνάμε στην άλλη πλευρά, και όλα τα υπόλοιπα εξαφανίζονται με το ξημέρωμα.

Οι βρικόλακες τα κατάλαβαν όλα “.

[…] “Τη νύχτα δεν σας προστατεύει τίποτα. Τη νύχτα βγαίνετε από τα χαρακώματα, είστε ακάλυπτοι. Μάλλον γι’ αυτό τη διαλέξατε. Η νύχτα είναι διπλής όψεως, είναι συγχρόνως το έξω και το καταφύγιο “.

Δυο φίλοι, ο Αντουάν και ο Μπερτράν με το παρατσούκλι ” Μίστερ Λώρενς “, παράσιτα της νύχτας, απρόσκλητοι τζαμπατζήδες στα νυχτερινά κέντρα και στα πάρτυ και τα κοκτέηλ του Παρισιού, μπλέκουν σε μιαν άνευ προηγουμένου περιπέτεια στην αναζήτηση του μυστηριώδους Ζορντάν, με το χλομό δέρμα και τα μάτια ψαριού, που πίνει μόνο μπλάντυ-μαίρυ. Στην ” αρρώστια της νύχτας ” θα συναντήσουν αγριεμένους πορτιέρηδες νυχτερινών κέντρων, τρελαμένους μηχανόβιους, μαφιόζους, ψυχιάτρους και χαμένα παιδιά, σε μια καταβύθιση στο βορβορώδες παρελθόν των ηρώων. Μια σκοτεινή και άγνωστη πλευρά του Παρισιού.
Ο Τονίνο Μπενακουίστα ξανά, μετά την Κωμωδία των αποτυχημένων (Άγρα, 1999), με το πικρό χιούμορ, την αργκό, τις εξωφρενικές καταστάσεις αλλά και τη μεγάλη ευαισθησία. Στην «Άγρα» κυκλοφόρησε το 2013 και το μπέστ-σέλλερ του Επικίνδυνη οικογένεια – Μαλαβίτα.

Ο Τονίνο Μπενακουίστα γεννήθηκε το 1961 από γονείς Ιταλούς μετανάστες σ’ ένα προάστιο του Παρισιού. Περνάει την εφηβεία του διαβάζοντας λίγο, παρακολουθεί όμως ανελλιπώς τηλεοπτικές σειρές όπως τους Αδιάφθορους (στους οποίους αναφέρεται και στο μυθιστόρημά του Επικίνδυνη οικογένεια –Μαλαβίτα).

Εγκαταλείπει πολύ γρήγορα τις σπουδές του στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο και κάνει διάφορες μικροδουλειές που του αφήνουν χρόνο για να γράφει και από τις οποίες αντλεί το υλικό για τα πρώτα του μυθιστορήματα και διηγήματα: υπάλληλος σε κλινάμαξες (La maldonne des sleepings, 1989), κουβαλητής σε γκαλερί (Trois carrés rouges sur fond noir, 1990), πιτσαδόρος, και κοσμικό παράσιτο (Τα δόντια της αυγής, Άγρα, 2000 – Les morsures de l’aube, 1992). Με την Κωμωδία των αποτυχημένων (Άγρα, 1999 –La commedia des ratés, 1991) γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό και καταξιώνεται στο λογοτεχνικό χώρο. Έκτοτε έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα (Saga, 1997, Quelqu’un d’autre, 2001) κόμικς (L’ Outremangeur, 1998), νουβέλες και ιστορίες για παιδιά, κάποια από τα οποία έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ επίσης γράφει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 2004 επανέρχεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα με το Επικίνδυνη οικογένεια—Μαλαβίτα, στο οποίο προσθέτει μπόλικο χιούμορ, και το 2008 δημοσιεύει τη συνέχειά του, Malavita encore.

To Επικίνδυνη οικογένεια – Μαλαβίτα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Λύκ Μπεσσόν το 2013, με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Τόμμυ Λή Τζόουνς και τη Μισέλ Πφάιφερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.