Τον Σεπτέμβριο, τα αγαπημένα μπαλέτα του ελληνικού κοινού επανέρχονται για να παρουσιάσουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα με νέες αλλά και αγαπημένες χορογραφίες, υπό την Αιγίδα του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τα Special Olympics Hellas.

Tα μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater προήλθαν από μια θρυλική παράσταση το 1958 στη Νέα Υόρκη. Με την καθοδήγηση του χορευτή Alvin Ailey και μια ομάδα νέων Αφρο-αμερικανών μοντέρνων χορευτών, η παράσταση αυτή άλλαξε για πάντα την κοινή αντίληψη για τον Αμερικανικό χορό. Έτσι, ο πρωτοπόρος Ailey  καθιέρωσε μια πολυσύνθετη και πολυπολιτισμική ομάδα η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικά χορευτικά έργα τόσο παραδοσιακών όσο και νέων, καινοτόμων, δημιουργών και χορογράφων.

Πενήντα χρόνια μετά, τα μπαλέτα Alvin Ailey συνεχίζουν το όραμα του ιδρυτή τους προάγοντας τον χορευτικό πολιτισμό, διαφυλάσσοντας αλλά κι εμπλουτίζοντας αμερικανική χορευτική παράδοση. Η ομάδα Alvin Ailey  έχει δώσει παραστάσεις μπροστά σε 21 εκατομμύρια θεατές σε 71 χώρες, ενώ έχοντας αποκτήσει σταθερό κοινό σε όλο τον κόσμο, θεωρείται πλέον ως ο παγκόσμιος πρεσβευτής της αφρο-αμερικανικής κουλτούρας, εμπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας.  

Το 2009, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama παρακολούθησε μαζί με την οικογένειά του την παράσταση των Alvin Ailey στο Κέντρo Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy, στα πλαίσια της περιοδείας των μπαλέτων στην Ουάσινγκτον.