«Ένας τρόπος να πεις αντίο…», αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας – εκδήλωσης μνήμης που θα δώσουν τα Διάφανα Κρίνα για τον Θάνο Ανεστόπουλο στο Piraeus Academy.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος, μόλις 49 ετών, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν λίγο καιρό, μία μάχη που έδωσε με μεγάλο θάρρος και δύναμη, συνεχίζοντας να ανεβαίνει στη σκηνή και να συγκινεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Κι έτσι τα Διάφανα Κρίνα τον αποχαιρετούν για ακόμα μία φορά μέσα από μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του…

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (1967- 2016) ήταν Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την συμμετοχή του στο ροκ συγκρότημα Διάφανα Κρίνα, στο οποίο υπήρξε και ιδρυτής. Εκτός από τη μουσική εκφραζόταν επίσης μέσω των σκίτσων του.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο του 1967 και απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2016. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ασθένειά του μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook, το 2015.

Ο Ανεστόπουλος θεωρούσε ότι ”η θρησκεία είναι η μεγαλύτερη και η πιο επιτυχημένη άπατη όλων των εποχών” και ότι ” δεν θα υπάρξει ποτέ θρησκεία ανώτερη απ’ την αλήθεια.”Για την πολιτική ανέφερε πως “είναι η τέχνη του ψέματος και της ψευδαίσθησης.” Επικαλούμενος τη ρήση του Λούντβιχ Έρχαρντ συμφωνεί ότι «είναι η τέχνη του να μοιράζεις μία πίτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πιστεύει ο καθένας ότι έχει πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι». Για την μουσική είπε ότι “αν δεν υπήρχε, θα προσπαθούσα να την εφεύρω, αλλιώς θα δυσκολευόμουν ν’ αναπνεύσω φυσιολογικά “.