Από το «In Progress – Feedback Festival 2013», το φεστιβάλ για νέες ομάδες, για την αναζήτηση και τον πειραματισμό στο θέατρο και στο χορό, που έχει καθιερώσει ο Κινητήρας, η ομάδα Horses in my Dreams επιστρέφει στο Κινητήρας studio για εννέα παραστάσεις (από τις 22 Φεβρουαρίου 2014), με την πρώτη και ολοκληρωμένη της δουλειά που έχει τίτλο «Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα».

Δύο κουτιά με λογής αναμνηστικά. Δύο ιστορίες για τέσσερα πρόσωπα. Άννα και Αντώνης, Χάννα και  Έλενα. Άνθρωποι στις μνήμες των άλλων. Ερωτικές εξομολογήσεις, πολεμικές μαρτυρίες, υπαρξιακές αγωνίες διατρέχουν τον ανάστατο πυρήνα της παράστασης. Μια σπειροειδής αφήγηση πάνω στην σταθερή ευθεία της ζωής που ενώνει και χωρίζει, πάνω στα γεγονότα που μέσα από την προσωπική εμπειρία αποκτούν διαστάσεις εμμονής. Μια παράσταση για τα μόνιμα τραύματα και για όλα αυτά που δε μπορούμε να αγγίξουμε επειδή μας άγγιξαν πρώτα εκείνα. Μια παράσταση όπου συγκρίνονται οι μεταξύ των ανθρώπων αποστάσεις προς εκείνες που χωρίζουν «τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός άστρα».    

Η παράσταση στηρίζεται σε κείμενα του Ν. Γ. Πεντζίκη, της κινηματογραφικής Ιζαμπέλ Κοϊξέ, του Γιάννη Ευσταθιάδη, των Φαμπρίς Μελκιό, Κατρίν Ανν, Σύλβια Πλαθ καθώς και σε κείμενα της ομάδας που προέκυψαν μέσα από τις πρόβες.

Η ομάδα Horses in my Dreams δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Αποτελείται από τη Σοφία Κορώνη και την Κατερίνα Κλειτσιώτη. Η ομάδα συμμετείχε, με την παράσταση “Σήμερα ή Αύριο ή Χθες”, στο In Progress – Feedback Festival 2013, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στον Κινητήρα. Η παράστασή της «Τα απέχοντα μυριάδες μυριάδων έτη φωτός… άστρα» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά, την οποία παρουσιάζει στο Κινητήρας studio για εννέα παραστάσεις.

Ιδέα- σύλληψη: Σοφία Κορώνη
Δραματουργία- Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Κορώνη , Κατερίνα Κλειτσιώτη
Σκηνογραφικό χώρος- κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσικές επιλογές: Σοφία Κορώνη
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Φωτισμός: Γιάννης Δρακουλαράκος
Visuals: Γιώργος Ευθυμίου
Επιμέλεια ήχου: Χρήστος Ανδρεαδάκης
Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης
Graphic designer: Sugahtank
Μακιγιάζ: Julien

Παίζουν: Σοφία Κορώνη, Κατερίνα Κλειτσιώτη

Διάρκεια: 60 λεπτά