Η ομάδα Abnormal παρουσιάζει το έργο του Mark Ravenhill, «Συνέβη χθες» σε σκηνοθεσία και επιμέλεια δραματουργίας της Πηνελόπης Φλουρή και της Ειρήνης Ασημακοπούλου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας στις 29 Ιουλίου 2013.

Λόγος  παραληρηματικός, τεράστιες  μεταπτώσεις  διαθέσεων, επαναλήψεις  μοτίβων και φράσεων, ειδήσεις  που καταφτάνουν κάθε τόσο, όλα αυτά  συνθέτουν το πάζλ μιας μεταμοντέρνας κατάστασης.

Δεν είναι η  μοίρα η κάποιος θεός που κινεί τα νήματα, αλλά η βαθιά αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ως μονάδα μέσα σε  ένα χαώδες σύνολο. Η αδυναμία του να πει “Είμαι άνθρωπος, είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με δική μου προσωπικότητα και δικές μου σκέψεις”.

Κεκλεισμένων των θυρών με όπλα τις κάμερες  παρακολούθησης ο πολιτισμένος  δυτικός  κόσμος  απογυμνώνεται. Η αέναη πάλη  για την αναζήτηση της ευτυχίας εντείνεται.Καταφύγιο σε μια τέτοια πάλη γίνεται η προσευχή και ο χορός.

Στόχος η λύτρωση.

-Το περιστατικό που μας απασχολεί συνέβη χθες, όμως σε ένα κλειστό κουτί ο χρόνος είναι πάντοτε σχετικός.-

Σημείωμα ομάδας

Η κεντρική ιδέα της δουλεία μας πηγάζει από την αντίληψη ότι “μέσα σε κάθε μάζα κάθε συναίσθημα, κάθε πράξη είναι μεταδοτική, μεταδοτική σε τέτοιο βαθμό που το άτομο είναι σε θέση να ξεχάσει το προσωπικό του όφελος για χάρη του συλλογικού” (Gustave Le Bon , Ψυχολογία των Mαζών).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Δραματουργία : Πηνελόπη Φλουρή/ Ειρήνη Ασημακοπούλου

Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη

Mουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Ίσαρης

Παίζουν οι : Eιρήνη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Ίσαρης, Πηνελόπη Φλουρή

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2013.