Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών το Σαββάτο 15 Νοεμβρίου 2014. Συμμετέχει ο κορυφαίος φαγκοτίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης Tolga Alpay.

To Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» είναι ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονο, δυναμικό και πρωτοποριακό φεστιβάλ, το οποίο εγκαινιάζεται στην Αττική με επίκεντρο τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το τέλος του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 80 εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες 15 συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες, 11 με ορχήστρες μουσικής δωματίου, 25 με σύνολα μουσικής δωματίου, 15 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές ακόμη ποικίλου περιεχομένου, όπως αφιερώματα σε συνθέτες, σημαντικά γεγονότα, αλλά και Χριστουγεννιάτικες μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουμε επισκεφθεί σχολεία στη Σαλαμίνα, τον Πόρο, την Ύδρα και το Γαλατά, έχουμε συνεργαστεί υποστηρικτικά με τοπικούς φορείς και υπάρχοντα φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Σαρωνικού και το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ύδρας. Ανάμεσα στους σημαντικότερους συνεργάτες μας συγκαταλέγονται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αλλά και το ανοικτό Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας.

Για τις ανάγκες των συναυλιών μουσικής δωματίου, εκτός των πολυάριθμων μικρότερων συνόλων, έχουν προσκληθεί ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Οrchestra di mandolini e chitarre Citta di Brescia, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Ορχήστρα Intrarti, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας”, η Καμεράτα της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, η Σουηδική Musica Vitae, η Glasperlenspiel Sinfonietta από την Εσθονία, ενώ, στους κόλπους του Φεστιβάλ, δημιουργήθηκε και ένα νέο σύνολο, η Καμεράτα Sinfonia.