Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διοργανώνει, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια εορταστική συναυλία για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του μοναδικού κρατικού ωδείου της Ελλάδας.

Στη συναυλία συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι του Κρατικού Ωδείου, καθώς και επιλεγμένοι αριστούχοι σπουδαστές του, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου και καθηγητή του Κ.Ω.Θ., Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Ειδικότερα, συμπράττουν με την Κ.Ο.Θ. η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, οι καταξιωμένοι σολίστες στο πιάνο Δόμνα Ευνουχίδου, Λόλα Τότσιου (Διευθύντρια ΚΩΘ), Αντώνης Ανισέγκος και οι αριστούχοι σπουδαστές πιάνου του Κ.Ω.Θ., Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Μελίνα Τσινάβου.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί η Εορταστική Εισαγωγή σε ΛΑ-Μείζονα για ορχήστρα, έργο 96 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το έργο Θέμα και Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Σόλωνα Μιχαηλίδη για έγχορδα του Κώστα Νικήτα, τα Τέσσερα Τραγούδια (Της Οδαλίσκης Το Τραγούδι, Νανούρισμα, Ανατολίτικο Τραγουδάκι, Η Χορεύτρια) του Αιμίλιου Ριάδη σε ενορχήστρωση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, το έργο Αζώθ για τρία πιάνα του Αντώνη Ανισέγκου, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τα 100 χρόνια του Κ.Ω.Θ. και το Πρελούδιο και φινάλε της Α’ Πράξης από την όπερα Λα Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι.