Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τους καταλόγους εκθέσεων του ΚΜΣΤ και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και αντικείμενα πωλητηρίου, από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Περίπτερο 13, στο ειδικά διαμορφωμένο Stand 68.

Το ΚΜΣΤ συμμετέχει επίσης στο ειδικό αφιέρωμα της 14ης ΔΕΒΘ με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση σε σχετικές συζητήσεις-παρουσιάσεις αλλά και με μια ενδιαφέρουσα, εκτενέστατη γραφιστική αποτύπωση της περιοδικής του έκθεσης, με τίτλο «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί – 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις λόγου:

– Παρασκευή 12 Μαΐου 2017
Περίπτερο 13 / Φιλολογικό Καφενείο / 13:00-14:00

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Από έναν Οχτώβρη βορινό και δώθε: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση –αναστοχασμός και κριτική»

Συζήτηση που επιχειρεί να αποτιμήσει τις πολλαπλές επιδράσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, καθώς και την επιρροή της στη σημερινή πραγματικότητα, έναν αιώνα μετά τη γέννησή της.

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Ανδρέας Τάκης, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρόεδρος ΚΜΣΤ. Συντονισμός: Μανώλης Πιμπλής, υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης 14ης ΔΕΒΘ, δημοσιογράφος.

Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

– Παρασκευή 12 Μαΐου 2017
Περίπτερο 13 / Φιλολογικό Καφενείο / 15:00-16:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Τυπογραφικά πειράματα στην τέχνη της Ρώσικης Πρωτοπορίας πριν και μετά το 1917»

Ομιλητές: Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια ΚΜΣΤ, Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης, επιμελητής.

Οργάνωση: ΚΜΣΤ


Περισσότερες πληροφορίες για τη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μπορείτε να δείτε εδώ.


Φωτογραφία θέματος: Έργου του Κ. Πάτσιου