Η Ομάδα ΣυνARTηση παρουσιάζει στο Θέατρο της Ημέρας το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεσθε!». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιωάννης Παπλωματάς.

Την παράσταση, στην οποία παίζει με μια πλειάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, τιμάει ιδιαίτερα ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το έργο: Στην Ελλάδα του σημερα το κράτος, στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την ανεργία, δημιουργεί καινούργια επαγγέλματα. Επαγγέλματα τα οποία μηδενιζουν την αξιοπρέπεια οδηγώντας τους ανθρώπους που τα ασκούν στην εξαθλίωση και στην πλήρη αποκτήνωση. Η μαύρη κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη, με το γνωστό του πλέον καυστικό χιούμορ, σχολιάζει την ανθρώπινη φύση έτσι όπως ίσως δεν την έχουμε ξαναδεί.

 
Συντελεστές
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς-Θάνος Αστερίου Σκηνικά-κοστούμια: Γεωργία Τοουλάκου Φωτογραφία : CP Marinakis Team

Παίζουν
Σπύρος Μπιμπίλας, Βασίλης Ζώης, Γιώργος Ασπετάκης, Θεοδώρα Παπαιωάννου, Νίκη Λίνου, Υρώ Πυρένη, Ιωάννης Παπλωματάς

Σε video: Περικλής Λιανός, Μίνα Ορφανού

Βιογραφικά Σημειώματα

Αντώνης Τσιπιανίτης, συγγραφέας

Ο Αντώνης Τσιπιανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά. Έχουν εκδοθεί τρία μυθιστορήματά του.  Στο θέατρο έχουν ανέβει τέσσερα έργα του. Ο μονόλογος «Απολυμένη» με την Μαρία Γεωργιάδου, ο μονόλογος «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου (φέτος παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά), το «Βασανίζομαι» με τους: Περικλη Λιανό, Βαγγέλη Λιοδάκη, Ελένη Φίλιππα, Ιωάννη Παπλωματά και Ιωάννα Χαλιαμπάλια,
και  το  «Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεσθε!» με τους: Σπύρο Μπιμπίλα, Γιώργο Ασπετάκη, Βασίλη Ζώη ,Νίκη Λίνου, Θεοδώρα Παπαιωάννου, Ιωάννη Παπλωματά, Υρώ Πυρένη. Επίσης, στο μπαρ Shamone παίχτηκε το έργο του «Μαρία Αντουανέττα, Βασίλισσα των Ελλήνων» με την Τζέση Παπουτσή και τον Φώτη Σεργουλόπουλο, και φέτος στο Mike΄s Bar παίζεται το «Να μ΄αγαπάς τα Σάββατα!»  με τον Γιώργο Παράσχο και την Βιβή Νικολάου. Έχει γράψει επίσης τα έργα: «Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook!», «Τα καρότα της οργής», «Το sex και το λεωφορείο», «Η καθαρίστρια του lifestyle, «Οι Καταραμένες», «Θα είναι μια μέρα σαν όλες», «Υπάλληλος του Μήνα».

Ιωάννης Παπλωματάς, σκηνοθέτης

Ο Ιωάννης Παπλωματάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολινδρό Πιερίας. Σπούδασε μουσική (Ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και κιθάρα). Είναι απόφοιτος την Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή» με καθηγητές τους: Γιάννη Ιορδανίδη, Νίκο Χαραλάμπους, Μάρω Θεοδωράκη, Καίτη Ιμπροχώρη κ.α. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου στο Θέατρο Τόπος Αλλου σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, «Βασανίζομαι» του Αντώνη Τσιπιανίτη (όπου έγραψε και τη μουσική) στο Θέατρο Vaultσε σκηνοθεσία της Κατερινάς Πολυχρονοπούλου, «Corpus Christi» του Τερενς Μακ Νάλι στο Θέατρο Χυτήριο σε σκηνοθεσία του Λαέρτη Βασιλείου κ.α. Μαζί με την Θεοδώρα Παπαϊωάννου έχουν δημιουργήσει την Ομάδα ΣυνArtηση όπου έχει σκηνοθετήσει δικά του έργα όπως «Μ’ αγαπάς;», «Φθινοπωρινό Σονέτο» καθώς και γνωστών συγγραφέων με τελευταίο τον «Ράφτη Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ σε μετάφραση του Γιάννη Ιορδανίδη.  Έχει εκδόσει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Μια χούφτα δάκρυα» από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη και είναι προς έκδοση η δεύτερη με τίτλο «Ναδίρ».