Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.00, ο Ο.Μ.Μ.Θ. εγκαινιάζει στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα μια νέα θεματική ενότητα με τίτλο «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο» και υποδέχεται στο κτήριο Μ2 τον Roderick Beaton (Ρόντρικ Μπίτον).

Ο Βρετανός συγγραφέας που έχει μελετήσει και διδάξει σύγχρονη ελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή, με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία».

Η είσοδος στη νέα δράση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου. Μέσω της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συγγραφείς από το όλο τον κόσμο θα επισκέπτονται την πόλη, προσκεκλημένοι του Οργανισμού και θα συνομιλούν με διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας από διάφορους χώρους είτε για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό είτε για να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες τους να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Συντελεστές
Roderick Beaton: Συγγραφέας
Κωνσταντίνος Πουλής: Δημοσιογράφος

Τα δελτία εισόδου για την παρουσίαση του Roderick Beaton στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 εδώ.

Ρόντρικ Μπίτον

Ο Ρόντρικ Μπίτον (Roderick Beaton) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, από όπου έλαβε στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1981 έως τη συνταξιοδότησή του δίδαξε Σύγχρονη Ελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και κατείχε από το 1988 την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.
Έχει γράψει εκτενώς για θέματα σύγχρονης και μεσαιωνικής ελληνικής λογοτεχνίας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2015), Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (Νεφέλη 1996), η βιογραφία του Γιώργου Σεφέρη Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο (Ωκεανίδα 2003· νέα έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη 2023), η μελέτη Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος (Εκδ. Καστανιώτη 2009), O πόλεµος του Μπάιρον (Εκδόσεις Πατάκη 2015), Eλλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (Εκδόσεις Πατάκη 2020), το μυθιστόρημά του Τα παιδιά της Αριάδνης (Εκδ. Καστανιώτη 1999) και το Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία (Εκδόσεις Πατάκη 2022).

Κωνσταντίνος Πουλής

Ο Κωνσταντίνος Πουλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Γράφει κυρίως λογοτεχνία και δοκίμια. Έχει παίξει για πολλά χρόνια θέατρο δρόμου με τον θίασο «Τσιριτσάντσουλες» και είναι δημοσιογράφος και εκδότης στο The Press Project.

Διαβάστε επίσης: 

Οι Έλληνες: Το βιβλίο του Ρόντρικ Μπίτον για την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού