Η γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινάζει την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, την έκθεση Σχέδια – The Honesty of Art.

Drawing is the honesty of art.
There is no possibility of cheating.
It is either good or bad.”      

Salvador Dali

Ο Salvador Dali έδωσε τον πιο περιεκτικό ορισμό για τη σημασία του Σχεδίου στην Τέχνη: “Το σχέδιο είναι η ειλικρινής πλευρά της τέχνης. Δεν υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης. Ή είναι καλό ή είναι κακό“.

Μία επιλογή σχεδίων, που είτε είναι αυτοτελή είτε ημερολογιακές καταγραφές είτε προάγγελοι σημαντικών έργων, επιχειρεί η Γκαλερί Ζουμπουλάκη με την έκθεση αυτή.

Εκτίθενται έργα των: Γιάννη Αδαμάκη, Διαμαντή Αϊδίνη, Βανέσσας Αναστασοπούλου, Αλέξη Ακριθάκη, Chryssa (Χρύσας Βαρδέα), Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Αντώνη Κυριακούλη, Γιώργου Λαζόγκα, Χάρη Λάμπερτ, Γιάννη Μόραλη, Κυριάκου Μορταράκου, Χρήστου Μποκόρου, Νίκου Νικολάου, Σοφίας Παπακώστα, Μυρτώς Σταμπούλου, Κατερίνας Στεφανιδάκη, Φίλιππου Φωτιάδη, Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Συμμετέχει και ο Κώστας Μητρόπουλος με το επίκαιρο θέμα:

«Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΕ!»
Μια άλλη άποψη

Μια σειρά από σκίτσα (Digital Limited Edition σε 15 αντίτυπα, σε μουσειακό χαρτί –υπογεγραμμένα από τον Κώστα Μητρόπουλο) που εικονογραφούν, με το χαρακτηριστικό χιούμορ του, το αέναο πρόβλημα της οικονομίας και την επικαιρότητα.

Όπως λέει ο ίδιος: Οικονομολόγοι και Ιστορικοί αριθμούν τις οικονομικές κρίσεις γύρω στις 45. Ο Κώστας Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια της 30ης. Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα στο ΒΗΜΑ στην έναρξη της 39ης και στα ΝΕΑ στο τέλος της 40ης. H σημερινή έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη γίνεται στο τέλος των οικονομικών κρίσεων όπως πιστεύει…

Το κρασί που θα συνοδεύσει τη βραδιά σας είναι το αγαπημένο ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ, γεννημένο από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας, του οινοτέχνη Άγγελου Ρούβαλη. www.rouvaliswinery.gr