Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 18 Ιουλίου, το «φανκ ροκ αγρίμι» με τον «τσαμπουκά στη φωνή» και «τον ώριμο αισθησιασμό στην ερμηνεία», Sugahspank!, έχει μαζί της την κεφάτη gipsy jazz μπάντα των Swing Shoes.

Η συνεργασία των Swing Shoes και της Sugahspank! άρχισε πριν από τρία χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δύο. Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Φέτος έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με υλικό της μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις, τις όποιες ηχογράφησαν τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Οι Swing Shoes έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με την  αμεσότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των συνθέσεών τους. Είναι μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα, με επιρροές από τον θρυλικό Τζάνγκο Ράινχαρτ,  τον Μανώλη Χιώτη, το σουίνγκ, το μπλουζ και την ελληνική παράδοση. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί. Το σχήμα με την ένταξη του Πάνου Τομαρά στο μπάσο  πήρε τη σημερινή του μορφή με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλοLadies and Gents… Here’s The Swing Shoes, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία του.

Η Sugahspank! είναι παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα. Το 2008 η «μαύρη Πειραιώτισσα» Sugahspank! κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το σόλο άλμπουμ The incredible, the invisible κερδίζοντας το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό – σε πολλά μουσικά έντυπα και σάιτ ο δίσκος της ψηφίζεται Νο 1 της Χρονιάς. To 2009 η Vodaphone της Αγγλίας και το περιοδικό Vice την επιλέγουν για τη σειρά ντοκιμαντέρ 360 Heroes. Η εκρηκτική Sugahspank! πρωτανέβηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών ερμηνεύοντας μαύρη μουσική, από σόουλ, φανκ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ, γκόσπελ και σουίνγκ. Σήμερα δίνει συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Μόναχο, Βερολίνο, Κύπρο κ.ά.).

Στη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου οι Swing Shoes και η Sugahspank! θα παρουσιάσουν παλιό και νέο υλικό και θα καλέσουν στη σκηνή συνοδοιπόρους τους στη μουσική τους πορεία.