Ο Όμιλος Πολιτισμού Εύμαρος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και μικρογλυπτικής της Λείας Κηπιώτου και του Θανάση Μεταξά …

την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011.

Η Λεία Κηπιώτου γοητεύεται από την αβάσταχτη ελαφρότητα των καταστάσεων και την άυλη υπόσταση των πραγμάτων, αφήνοντας το νερό και το χρώμα να κυλήσουν στο χαρτί, καταγράφοντας έτσι τη δική τους περιπέτεια. Η ίδια, νοιώθει να γίνεται μια αντέννα που αφουγκράζεται και μετασχηματίζει τα μηνύματα που φέρνει ο αέρας.

Ο Θανάσης Μεταξάς εμπνεόμενος από μια βαθύτερη συνομιλία των στοιχείων της φύσης, αναδημιουργεί τα προσωπικά του ενορατικά τοπία. Μεικτά υλικά και τυχαία ευρήματα συνυπάρχουν αρμονικά στις εικαστικές μεταποιήσεις της προσωπικής του αναζήτησης.

Η Λεία Κηπιώτου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε και ασχολήθηκε με πολλές μορφές της τέχνης (ζωγραφική, μικρογλυπτική, εφαρμοσμένες τέχνες και κόσμημα). Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις.

Ο Θανάσης Μεταξάς γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει στην Αθήνα. Ζωγραφίζει και δημιουργεί μικρά γλυπτά από φυσικά υλικά. Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει δύο ατομικές στην Πάτρα και στη Νίκαια.

«Το όνομα (Εύμαρος ή Ευμάρης) ανήκει σε Αθηναίο ζωγράφο και αγγειογράφο του 6ου π.Χ. αιώνα. Θεωρείται ως ο πρώτος που εισήγαγε τη διάσταση του βάθους και την πολυχρωμία στη ζωγραφική. Ο πρώτος «Χώρος Τέχνης Εύμαρος» λειτούργησε από το 1983 έως το 1995.

Ο νέος Εύμαρος ξεκίνησε το 2010 ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με πολιτιστικό περιεχόμενο. Είναι ένας πολυχώρος καλλιέργειας και έκφρασης των ενδιαφερόντων των μελών και φίλων του.

Δρα στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων παράγοντας και  υποβοηθώντας έργο…Θέατρο, μουσική, εκθέσεις, κινηματογράφος, εκδόσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, γευσιγνωσία… Όλα μας αφορούν στον Εύμαρο! Λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο καθώς και μπαρ.