Το Faust Bar Athens εγκαινιάζει τη θεατρική του σκηνή με την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου του Κόρμακ ΜακΚάρθι με τίτλο «Sunset Limited»…

… σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη και μετάφραση Αντώνη Πέρη, με τους Γιάννη Βούρο και Αλέκο Συσσοβίτη. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή.

Γενναίος είναι αυτός που δεν φοβάται να πεθάνει; Ή εκείνος που τολμάει να ζήσει δυνατά;  Δυο άντρες σε μια ακραία σύγκρουση. Αν δεν βρουν την απάντηση, ο ένας θα πεθάνει.

Ο Γιάννης Βούρος και ο Αλέκος Συσσοβίτης εγκαινιάζουν τη νέα θεατρική σκηνή του FAUST παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Sunset Limited του  βραβευμένου με Pulitzer Κόρμακ Μακάρθυ (Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους, Ο Δρόμος). Η σκηνοθεσία είναι της Άσπας Καλλιάνη και η μετάφραση του Αντώνη Πέρη.

Sunset Limited. Έτσι ονομάζεται το τρένο στις γραμμές του οποίου θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του ένας Καθηγητής πανεπιστημίου (Γιάννης Βούρος). Όχι, δεν θα πονέσει, τα έχει υπολογίσει όλα. Ή σχεδόν όλα. Ένας αμόρφωτος μετανάστης και πρώην Κατάδικος (Αλέκος Συσσοβίτης) τον τραβάει με το «έτσι θέλω» από τον θάνατο την τελευταία στιγμή. Τώρα, μέσα σε ένα σαπισμένο διαμέρισμα στα γκέτο της Νέας Υόρκης ο αμόρφωτος μετανάστης έχει δύο ώρες να πείσει τον μηδενιστή Καθηγητή πως η ζωή έχει νόημα. Μπορεί η απλότητα να νικήσει τη σύνθεση; Η καρδιά τον εγκέφαλο; Η αγάπη το τίποτα;

Η αναμέτρηση των δύο αντρών γίνεται με ύπουλα όπλα. Ψυχαναλυτικά, αιχμηρά, ακραία. Ναι, όταν η μία μας πλευρά παλεύει με την άλλη, όταν η θέληση παλεύει με την παραίτηση, η αναμέτρηση δεν είναι ποτέ εύκολη. Για κανέναν.

Το Sunset Limited μεταφέρθηκε πέρσι και σε ταινία με πρωταγωνιστές τους Τόμι Λι Τζόουνς και Σάμιουελ Τζάκσον.

Διανομή:
Γιάννης Βούρος
Αλέκος Συσσοβίτης

Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Μελισσινός
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης