Ο Δημήτρης Καρλαφτόπουλος και ο Παναγιώτης Καλογιάννης παρουσιάζουν σε ένα δίπτυχο ατομικών εκθέσεων στον τεχνοχώρο Vlassis Art Com, τα αποτελέσματα των εικαστικών προβληματισμών τους, τιμώντας τους δασκάλους τους και το περιβάλλον που τους διαμόρφωσε καλλιτεχνικά.

Η Ιστορικός της Τέχνης, Αγγελική Σαχίνη εξηγεί ότι: επιβεβαιώνουν ακόμη, με τον πλέον ευκρινή τρόπο, ότι η επιλογή συγκεκριμένων υλικών και των τεχνικών επεξεργασίας τους δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, αλλά τα μέσα για να επιτευχθεί το εικαστικό αποτέλεσμα που θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του χαράκτη. Ως κοινός τόπος και χώρος έρευνας και των δύο λειτουργεί το λινόλεουμ, το προσωπικό όμως ιδίωμα καθενός είναι ευδιάκριτο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ιδιοσυγκρασία τους, όσο και στους τρόπους με τους οποίους αφομοιώνουν επιδράσεις και πηγές.

Γνωρίζοντας σε βάθος τις ιδιότητες των υλικών, ο Καρλαφτόπουλος συνειδητά επέλεξε για τα προσωπικά του έργα το λινόλεουμ καθώς πιστεύει ότι βοηθά στη ανάδειξη της γραμμής και κάνει το χρώμα να βγαίνει λαμπερό.

Ο Καλογιάννης άντλησε στοιχεία εικαστικής γραφής και από τα έργα καλλιτεχνών όπως ο Άλμπιν Μπρουνκόφσκι, ο Βέλιζαρ Κρίστιτς, ο Βλαντιμίρ Βελίκοβιτς, ο Σίλε, που παρουσιάζουν εκδοχές της ανθρώπινης μορφής στην ολότητά της ή αποσπασματικά, θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα και τον ίδιο. Πρώτη φορά ζωγράφισε πορτραίτα για ένα θεατρικό έργο στο μάθημα της σκηνογραφίας και από τότε το ανθρώπινο πρόσωπο γίνεται το κύριο πεδίο έρευνάς του.