Το θέατρο Badminton παρουσιάζει μια συναυλία – αφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική, που εντάσσεται στον Κύκλο Συναυλιών «Θέματα …

της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού», και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 στις 20:30.

Για τον Ελλαδικό χώρο η μουσική των Επτανήσων αποτελεί ένα ξεχωριστό και μεγάλο κεφάλαιο με πολλές ιδιαιτερότητες.

Τα νησιά αυτά δεν γνώρισαν παρά ελάχιστη Οθωμανική κατοχή, με εξαίρεση τη Λευκάδα. Αποτέλεσαν κτήσεις της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας (Serenissima Republica di Venezia) με πρώτη την Κέρκυρα ήδη από το 1386. Κατά τον 13ο αιώνα η Δημοκρατία της Βενετίας ήταν η κατεξοχήν ηγεμονική εμπορική δύναμη της Μεσογείου. Αυτό είχε σαν συνέπεια ν’ ανθίσουν οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική.

Έτσι η Ιταλική επιρροή στη μουσική της Επτανήσου είναι προφανής. Τα νησιά της ήλθαν σε επαφή με τη λόγια μουσική της δύσης με αποτέλεσμα ακόμα και η λαϊκή μουσική των νησιών να υπακούει στους κανόνες της δυτικής αρμονίας.

Το Θέατρο Badminton στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» που διευθύνει ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, επιχειρεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική. Απ’ τούς κλασσικούς συνθέτες και ποιητές της ως το λαϊκό τραγούδι της Καντάδας και της αριέττας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ

Σερενάτες, Βαρκαρόλες, Λεμβωδίες,
Άριες, Ντουέτι, Καντάδες & Αρέκιες
Συμμετέχουν οι λυρικοί σολίστ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ | τενόρος
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΟΥΡΜΠΗΣ | βαρύτονος

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ του μαέστρου ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ