Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

… θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.30.

Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μουσικά ιδιώματα και όργανα που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις αστικές πολυπολιτισμικές λαϊκές παραδόσεις της καθ’ ημάς Ανατολής και – ιδιαίτερα – σε αυτές που καλλιεργήθηκαν μέσα από το προσφυγικό στοιχείο και από τις ζυμώσεις που χαρακτηρίζουν το μικρασιατικό και νοτιοβαλκανικό χώρο μετά την κατάρρευση της οθωμανικής κυριαρχίας.    

Οι νέοι μουσικοί που απαρτίζουν την ομάδα αυτή – φοιτητές και αυριανοί επαγγελματίες – «μουσικοτροπούν» και αυτοσχεδιάζουν με τη πλούσια φρασεολογία και την περίτεχνη αρχιτεκτονική των οικείων μουσικών μας παραδόσεων, προτείνοντας μία ερμηνεία που φιλοδοξεί να συγκεράσει την παλαιά με τη σύγχρονη μουσική πράξη της πόλης.

Συμμετέχουν οι:
Αγκιστριώτης Παντελής (πολίτικη λύρα)
Διονυσίου Γιάννης (τραγούδι)
Ζιγκερίδης Βασίλης (κανονάκι)
Ζιγκερίδης Κώστας (μπαγιάν)
Ριζόπουλος Αλέξανδρος (κρουστά).
Τρυφιάτη Σταυρούλα (καβάλι)
Ψαθά Δέσποινα (τραγούδι, κρουστά)

Καλλιτεχνική επιμέλεια, συντονισμός μουσικού συνόλου, ούτι: Ατζακάς Θύμιος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ