Μια μουσική παράσταση, με θρησκευτική και κοσμική μουσική από όλο τον κόσμο θα έχουμε την εύκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 26 Ιουλίου.
Η Marta Sebestyen ήταν για πολλά χρόνια το κρυμμένο μυστικό της Ουγγαρίας. Ερμηνεύτρια, ερευνήτρια, εκπρόσωπος της πλούσιας παραδοσιακής μουσικής της χώρας της και σύμβολο για τους Ούγγρους, αφού έφερε στο φως ένα παρελθόν που βούλιαζε στη λήθη.

Πολλοί την ανακάλυψαν μέσα από τα εννέα Όσκαρ του Άγγλου ασθενή, όμως παράλληλα η Μάρτα Σεμπεστιέν ταξιδεύει σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια φέρνοντας στο φως το λυρισμό των παραδοσιακών σκοπών.

Η εντυπωσιακή «φωνή της Ουγγαρίας», αποδίδει πιστά μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών από διαφορετικές εποχές. Στον εντελώς προσωπικό μουσικό κόσμο της μας καλεί στις 26 Ιουλίου στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών.

Στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα συνοδεύεται από σημαντικούς μουσικούς, ο Balázs Szokolay στην γκάιντα, το φλάουτο και το  σαξόφωνο, ο Mátyás Bolya, στο λαούτο, και το τσίτερ και ο Kálmán Balogh στο τσίμπαλομ.