Μια βραδιά στο About, αφιερωμένη στην ηλεκτρονική μουσική. Οι Awkward Family Photos θα αυτοσχεδιάσουν χρησιμοποιώντας Η/Υ

αλλά και αναλογικές συσκευές, συσχετίζοντας ήχους με κινούμενα γραφικά για την παραγωγή μιας οπτικοακουστικής φαντασίας ετερόρρυθμων στοιχείων. Στη συνέχεια ο ΙΟΝ θα γεμίσει το χώρο με ένα ατμοσφαιρικό ηχοτοπίο, σαν από μυστήριο όνειρο. Η σύμπραξη ΙΟΝ & Awkward Family photos θα προσφέρει εύρυθμες εκπλήξεις.

ΙΟΝ
Γιάννης Παπαϊωάννου

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος και μουσικός, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το one man project με τον τίτλο ION και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, όντας άλλωστε ιδρυτής της πρώτης ανεξάρτητης ελληνικής δισκογραφικής εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής, της Elfish (1991-1996).

Awkward Family Photos
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2009 από τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Τάσο Λίζο, τον συνθέτη Νίκο Παλαμάρη, τον performer Ορέστη Πλακιά και τον συνθέτη Κυριάκο Τσουκαλά με στόχο τη πραγματοποίηση συναυλιών ηλεκτροακουστικής μουσικής και παραστάσεων αυτοσχεδιασμού ακουστικής μουσικής σε συνδυασμό με προβολή κινούμενων γραφικών. Μουσικά όργανα αποτελούν οι ηλ. υπολογιστές και διάφορες αναλογικές συσκευές παραγωγής ήχου, ενώ δομές των γραφικών επηρεάζονται από τη μουσική.

Τάσος Λίζος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Ρώμη και στη Κέρκυρα, ζωγραφική και σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής. Ασχολείται με τη ζωγραφική, γραφιστική, σύνθεση αλγοριθμικών γραφικών και κινούμενης εικόνας, διαδραστικά περιβάλλοντα και συστήματα, τρισδιάστατα γραφικά, τη μουσική και τον ήχο.

Νίκος Παλαμάρης
Γεννήθηκε στη Σάμο, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Σύνθεση Ηλεκτροακουστικής Μουσικής. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδραστικών συστημάτων για Η/Υ, την ακουσματική μουσική και το sound design.

Ορέστης Πλακιάς
Γεννήθηκε στο Μουζάκι – Καρδίτσας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική μουσική και ασχολείται με την κατασκευή συσκευών παραγωγής ήχου για live electronics.

Κυριάκος Τσουκαλάς
Γεννήθηκε στο Βόλο – σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός ΤΕ, τρομπέτα, ανώτερα μουσικά θεωρητικά και σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής. Ασχολείται με τη δημιουργία διεπαφών ανθρώπου – Η/Υ για χρήση στον αυτοσχεδιασμό ακουσματικής μουσικής και κινούμενων γραφικών σε πραγματικό χρόνο.