Τι κάνετε όταν η κόρη σας, σας λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Η είμαστε απλώς ανόητοι; O Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας σκορπίζουν για ακόμα μια φορά γέλια φέρνοντας τους συμπέθερους από τα Τίρανα!

Η Πένη και ο Λυκούργος (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Παύλος Κοντογιαννίδης) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι και ζουν σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη την Λίζα (Δήμητρα Στογιάννη) η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο.

 Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκαταστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ το σπίτι τους έχουν την μονοκατοικίας τους η Πωλίνα (Τζούς Ευείδη) αδερφή  της Πένης και ο άντρας της Βασίλης (Δημήτρης Μαυρόπουλος) οι οποίοι ζουν σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον.  Λίγο πριν το Πάσχα η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, έναν νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο. Τον Άλφρεντ (Νικόλας Μακρής) .

Το γεγονός ότι η κορούλα έχει γκόμενο είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται  όταν γνωρίζουν τον  γαμπρό απ το Λονδίνο αλλά πέφτουν απ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος. Είναι Αλβανός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των γονιών  του Άλφρεντ. Της Κλαμπέτας (Νατάσσα Κοτσοβού) και του Μπουκουράν (Κώστας Καζάκας). Όταν καταφθάνουν και οι συμπέθεροι απ τα Τίρανα ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων όπου πέφτουν οι μάσκες και οι τέσσερις έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από έναν νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού. Τον Νικήτα Λαλαμπίρδα (Χρήστος Τριπόδης).

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Τζόυς Ευείδη, Κώστας Καζάκας, Παύλος Κοντογιαννίδης, Νατάσα Κοτσοβού, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Νικόλας Μακρής, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Τριπόδης.