Άρχισε η προετοιμασία της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, του Φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, με τίτλο Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό 2009, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Οκτώβριο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη των λαών και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάζοντας νέους, κυρίως, καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή στοχεύουν να εκθέσουν μελλοντικά, εκτός των συνόρων της πατρίδας μας.
 
Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να παρουσιάσει ένα έργο του (ζωγραφική, ψηφιδωτό, κολλάζ, ή άλλο επιτοίχιο), διαστάσεων έως και ένα τετραγωνικό μέτρο το ανώτερο ή ένα έργο του σε βάση (γλυπτική, κατασκευές ή άλλο). Το θέμα είναι ελεύθερο, έχει όμως αποκλειστεί το φωτογραφικό γυμνό.
 
Εφόσον η συμμετοχή των καλλιτεχνών υπερβεί το επιθυμητό όριο, θα υπάρξει επιλογή των καλλιτεχνών βάση των έργων τους, από τον επιμελητή της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανό.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα ανακοινωθούν από τον ημερήσιο τύπο καθώς και από το internet, ένα μήνα πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης. Όλα τα έργα των καλλιτεχνών θα προβληθούν από το επίσημο site και το blog του Φεστιβάλ.
 
Η διάρκεια της έκθεσης έχει ορισθεί στις δέκα ημέρες ενώ ο χρόνος διεξαγωγής της, θα γνωστοποιηθεί σύντομα.
 
Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό μπορούν να στείλουν με e-mail φωτογραφίες έργων τους στο Φεστιβάλ: info@athensfineartsfestival.gr, έως τις 30 Αυγούστου.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensfineartsfestival.gr  ή στο τηλ: 6977725572.