Το «Summer of Soul» ή (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised) σε σκηνοθεσία του Questlove μια ταινία για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ (Harlem Cultural Festival) του 1969 – κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και του κοινού στο διαγωνιστικό τμήμα των Καλύτερων Ντοκιμαντέρ από τις ΗΠΑ. Ο Questlove, Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, αρχηγός και ντράμερ του συγκροτήματος The Roots αντέδρασε στην είδηση γράφοντας στο Twitter: OOOOMMMGGGGHGGG WE DID IT (Ω Θεέ μου τα καταφέραμε).

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να σκηνοθετώ ταινίες και η αφήγηση αυτής της ιστορίας ήταν πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία» έγραψε ο Questlove. «Είμαι συγκλονισμένος και με τιμά η υποδοχή που λαμβάνει η ταινία και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Σάντανς και τους συνεργάτες μου στην παραγωγή: Radical Media, Vulcan Productions, Concordia, Play / Action Pictures και LarryBilly Productions».

Η ταινία που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς περιλαμβάνει πλάνα που έμεναν στην αφάνεια σε ένα υπόγειο για 50 χρόνια. Στην ταινία εμφανίζονται οι Stevie Wonder, Staples Singers, Nina Simone, Sly and the Family Stone και άλλα είδωλα της μουσικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ Summer Of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised) by Ahmir “Questlove” Thompson, an official selection of the U.S. Documentary Competition at the 2021 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute | photo by Mass Distraction Media