Ο Δήμος Κερκυραίων φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας την έκθεση κοσμήματος, ανάγλυφης ζωγραφικής και γλυπτικής της Κατερίνας Γρόλλιου με θέμα Συμβόλων Ίχνη..

Στην έκθεση παρουσιάζεται και η συλλογή: Γούρια 2009. Παράλληλα, θα προβάλλεται video art με έργα της δημιουργού και με απαγγελίες ποιημάτων της.

Κοσμήματα, γλυπτά και γούρια είναι όλα χειροποίητες δημιουργίες από καθαρό ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες. Οι ανάγλυφοι πίνακες είναι ακουαρέλα ή ακρυλικό, παντρεμένα με διάφορα ετερόκλιτα υλικά επιζωγραφισμένα, σε μικτή τεχνική.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πολύ οικονομικά, μοναδικά, χειροποίητα δώρα, και να έρχονται σε επαφή με την δημιουργό, συντροφιά με ένα ποτήρι ζεστό αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων.

Η Κατερίνα Γρόλλιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική, μικρογλυπτική και δημιουργία κοσμήματος στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις της την φέρνουν στο Παρίσι και αργότερα στην Σεούλ. Από το 1990 λειτουργεί το προσωπικό της εργαστήριο-εκθετήριο στην Αθήνα, το Atelier Grollio. Εκεί δημιουργεί, σε δικά της σχέδια, χειροποίητα μικρογλυπτά και κοσμήματα. Παράλληλα ασχολείται με την ανάγλυφη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ποίηση. Κάθε σειρά ζωγραφικής σχετίζεται άμεσα με μια αντίστοιχη σειρά μικρογλυπτών και κοσμημάτων και πλαισιώνεται από την ποίησή της. Στην ιστοσελίδα της ο επισκέπτης μπορεί να δει μια επισκόπηση του έργου της, από το ξεκίνημά του το 1986 έως σήμερα.

Το 2006 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έψιλον η εικονογραφημένη ποιητική συλλογή της με τίτλο Μνήμης Μονοπάτια. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ιταλία σε 27 ατομικές και 7 ομαδικές εκθέσεις.