Και το Σεπτέμβριο, με την ευκαιρία της έκθεσης της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τους καλλιτέχνες της …

Μοντερνικότητας μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα προβολών, συζητήσεων και δημιουργικών εργαστηρίων, που οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Ελάτε να δείτε ταινίες και ντοκιμαντέρ στο πατάρι της Πινακοθήκης, να δείτε τα έργα από κοντά και να μιλήστε για αυτά στις συζητήσεις που ακολουθούν. Ανακαλύψτε τη δημιουργική σας πλευρά με τα πρακτικά εργαστήρια ζωγραφικής, αυτόματης γραφής και collage.

Εξερευνήστε την Μοντερνικότητα στην Ιστορία της Τέχνης με αυτή τη Συλλογή που σας ταξιδεύει σε 100 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκφραστικών αναζητήσεων και πειραματισμού.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30
Ελάτε στον όροφο της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων με χρώματα και χαρτόνια και δοκιμάστε να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα με έμπνευση από τον Θόδωρο Στάμο, τον Paul Jenkins και τον Sam Francis της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου.
Θα προηγηθεί ξενάγηση για τη Ζωγραφική του Χρωματικού Πεδίου.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30
«Μεταφράζοντας τη ζωγραφική με λέξεις»
Εκδήλωση για την αμφίδρομη σχέση μεταξύ Ποίησης και Ζωγραφικής με αναφορές σε έργα της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30
Ομιλία της Νέλλης Κυριαζή Διευθύντριας της Πινακοθήκης και των Μουσείων Δήμου Αθηναίων με θέμα «Γυναίκες Καλλιτέχνιδες της Συλλογής Οικονόμου»

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30
Ελάτε στον όροφο της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων με χρώματα και χαρτόνια και ζωγραφίστε τις δικές σας «Νεκρές φύσεις», εμπνεόμενοι από τα έργα της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου.
Θα προηγηθεί ξενάγηση στην ενότητα «Νεκρή Φύση», της Συλλογής.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30 & Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00
«Εικαστικό Παιχνίδι»
Η ομάδα «εν Φλω» του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), με αφετηρία τα έργα της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου, προτείνει χαρακτικές ερμηνείες τους και εμπνέεται νέα έργα, τα οποία παρουσιάζει σε αντιπαραβολή με τα πρωτότυπα. Φοιτητές και συντονιστές της Ομάδας, προσκαλούν το κοινό να συμμετέχει στη χειρωνακτική εκτύπωση των έργων.