Η Melenia Art Gallery, η πρώτη Ελληνική Gallery Έργων Τέχνης στο Βουκουρέστι, φιλοξενεί έργα μερικών από τους μεγάλους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες μας, όπως του Κώστα Τσόκλη, της Αφροδίτης Λίτη, του Μιχάλη Μανουσάκη και της Βένιας Μπεχράκη.

Ο Κώστας Τσόκλης, από την δεκαετία του ’50 έως σήμερα, υπήρξε απ’ τους καλλιτέχνες εκείνους των οποίων το έργο, αν και φαινομενικά εικαστικό, απεικόνιζε  πάντα την πορεία, τη δράση, τις σκέψεις, το συναίσθημα και την ίδια την ποιητική του. Η διαρκής αμφισβήτηση και οι πειραματισμοί είναι στοιχεία, τα οποία κυριαρχούν στα έργα του.

Η Αφροδίτη Λίτη, η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα γλύπτρια,  προσεγγίζει μέσα από το έργο της έννοιες όπως η γέννηση, η ανάπτυξη, η καρποφορία και η αναγέννηση. Θεωρεί ότι το γλυπτό, πρωτότυπο κόσμημα, ανεξαρτήτως υλικού και μεγέθους, αποτελεί έκφανση εικαστικής και όχι εφαρμοσμένης τέχνης, από το 2001, 2002 η Αφροδίτη Λίτη φιλοτεχνεί υπερμεγέθη γλυπτά-δακτυλίδια με μοναδική ευαισθησία.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης, μέσα από τα έργα του αφηγείται ιστορίες με σχήματα, χρώματα και υλικά, ιστορίες που αφήνουν πάντοτε να πλανάται ένα ερωτηματικό και μία αμφιβολία. Αναλύει τη σχέση του ανθρώπου με τον πραγματικό αλλά και με τον ψυχολογικό του χώρο, τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, τη σχέση του με το άλλο φύλο, με το χρόνο που φεύγει, αλλά που μας αφήνει αναμνήσεις. 
 
Η Βένια Μπεχράκη, η ανερχόμενη και ταλαντούχα Ελληνίδα καλλιτέχνης, επεξεργάζεται ψηφιακά τις φωτογραφίες, συνδυάζοντας εικόνες από το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού νέου χώρου.