Ο Νεουορκέζος ποιητής George Wallace εμφανίζεται στο ABOUT το Σάββατο

15 Ιανουαρίου 2011 και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την δουλειά του, μέσα από μία performance του.

Την ίδια ημέρα ο Βίκτωρ Ιβάνοβιτς και ο Σωτήρης Κακίσης διαβάζουν ποιήματα του Τάσου Δενέγρη, του ανθρώπου που υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς.

Ο George Wallace είναι ένας ποιητής που συχνά συνδυάζει τα γραπτά του με performances. Γεννημένος στο Hempstead της Νέας Υόρκης, μεγαλώνοντας  επηρεάστηκε από μέλη της οικογένειας του που άνηκαν στην Νεοϋορκέζικη καλλιτεχνική σκηνή.

Έχει κάνει πολλές performances στην Αμερική και στην Ευρώπη και η ποίηση του έχει μεταφραστεί διεθνώς. Ο Wallace είναι δραστήριος  υποστηρικτής ποιητικών κοινοτήτων και εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο και το έτος 2000 δημιούργησε το Poetrybay – ένα “εργαλείο” για την περαιτέρω προώθηση της δημιουργικής ποίησης. Ο ίδιος περιγράφει το έργο του ως: “βαθιά ριζωμένο σε έναν συνδυασμό του Ευρωπαϊκού σουρεαλιστικού κινήματος και Αμερικάνων  συγγραφέων όπως ο Whitman, ο Sandburg, ο Kerouac και ο Guthrie”.

O Tάσος  Δενέγρης (Αθήνα ,1934-2009) σπούδασε κοινωνιολογία και  κινηματογράφο στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Από  τους σπουδαιότερους ποιητές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, δημοσίευσε  επτά ποιητικές συλλογές και έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

Το 1975 συμμετείχε στο International Writing Programme στην Iowa των ΗΠΑ. Πήρε μέρος σε φεστιβάλ ποίησης στο Cambridge το 1983, το Βελιγράδι, το Νέο Δελχί, Στρασβούργο, Τίμπινγκεν, Κολομβία, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Μούρθια και το 1998 ήταν ένας από τους «Ποιητές Του Κόσμου» που συναντήθηκαν στη Λίμα του Περού.

Εμπνευσμένος ποιητής και δεινός μεταφραστής , απέδωσε στα ελληνικά έργα των Μπόρχες, Κορτάσαρ, Ο. Παθ, Ρ.Λ. Στήβενσον, Τ. Ντος Πάσος, Ι.Μ. Σίνγκερ και άλλων. Συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του με τίτλο «Μιλάει Ο Αγριόχοιρος»  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Ύψιλον / βιβλία.