Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην προσπάθειά της τα τελευταία χρόνια να χαρτογραφήσει την σύγχρονη ελληνική τέχνη παρουσιάζει το έργο νεότερων σε ηλικία εικαστικών. Αναγνωρίζοντας τον ιστορικό της ρόλο και τη σημασία αυτού επιλέγει καλλιτέχνες που διανύουν τα πρώτα τους βηματά στον χώρο με σκοπό να γίνει συνοδοιπόρος τους σε όλη την καλλιτεχνική τους πορεία.

Η έκθεση με τίτλο “Substratum” συστήνει στο κοινό το έργο του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τις συγγένειες της εικαστικής τους γλώσας μέσα από τις αντιθέσεις της.  Η έννοια του μετασχηματισμού κατέχει κεντρικό ρόλο στη δημιουργική τους διαδικασία. Επιθυμούν την αλλαγή της αντίληψης των υλικών σωμάτων. Οι δημιουργίες τους είναι σπουδές πάνω στα όρια και στις ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιούν όπως το χαρτί και το γραφίτη. Τα έργα τους ισορροπούν ανάμεσα στη ζωγραφική και στη γλυπτική.

Η μορφή των έργων του Δημητρη Εφεογλου ορίζεται απο τη ρυθμική επαναληπτική τεχνική που ακολουθεί. Η αποδόμηση της χρωματικής επιφάνειας μεσα απο τις μικρες οπές που προκαλεί, δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να παρατηρήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Η σχεδιαστική χειρονομία της Δέσποινας Φλέσσα δημιουργεί ένα πεδίο χωρικών και διανοητικών πειραματισμών. Η απεικόνιση, η υφή, η αντανάκλαση, οι μονόχρωμες επιφάνειες χαρτιού στο χώρο, τα σχήματα και τα μέρη των γλυπτών από γραφίτη είναι όλα μέρη και θραύσματα μιας πυκνής γραφής που μονώνει τις επιφάνειες «εκ των έσω».

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα

Ο Δημήτρης Εφέογλου γεννήθηκε το 1986 στη Δράμα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τέχνες (ΜΕΤ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ). Από το 2009 έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Η έκθεση «Substratum» είναι η τρίτη του ατομική έκθεση και η πρώτη του κύρια παρουσιασή του στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Δέσποινα Φλέσσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών (ΑΣΚΤ) το 2012. Το 2010 σπούδασε στο Edinburgh College of Art, Painting Department, με υποτροφία Erasmus. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τέχνες (ΜΕΤ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Η έκθεση «Substratum» αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την πρώτη της ατομική έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Μόσχα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τη βραδιά εγκαινίων θα συνοδεύσει το κρασί Λευκός Κύκνος, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων www.greek-wine-cellars.com